Ljubimci Magazin

Najlepša ljubavna priča životinjskog sveta dobila je svoj 19. nastavak

klepetan i malena
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Najlepša ljubavna priča životinjskog sveta regiona upravo je dobila nastavak. Naime, verni Klepetan vratio se svojoj izabranici Malenoj – i to 19. put!

Za neupućene, Malena je roda slomljenog krila i o njoj već punih 28 godina brine 75-godišnji Stjepan Vokić. Malena je prethodnih dana tužno gledale mnogobrojne rode koje su se vraćale sa juga, a od Klepetana ni traga ni glasa.

Međutim, Stjepan nije imao sumnje da će se Klepetan vratiti, jer vremenske prilike su se promenile, što utiče na to da se rodan svake godinu vraća sve kasnije. Njegov put iz Južne Afrike dog je čitavih 13.000 kilometara i Klepetan je ponovo uspeo da ga savlada, piše Večernji list.

“Klepo uvek dolazi poslednji, a kada kasni, onda baš kasni. Međutim, znao sam da će se vratiti. Nas dvojica vezani smo posebnom, neraskidivom vezom”, kratko je rekao Stipa.

Priča o dirljivom ljubavnom odnosu dveju roda odavno je prešla granice Hrvatske. Sve je počelo još 1993, kada je Stipa, penzionisani školski domar, na ribnjacima kod Brodskog Stupnika pronašao rodu slomljenog krila koju su ranili lovci.

Krenula je put Afrike, ali od posledica ranjavanja nije više mogla da leti i Stipe je prihvatio da se stara o njoj.

Devet godina kasnije pojavio se Klepetan i rodila se velika ljubav između njega i Malene. Njihovu priču ceo region pomno prati iz godine u godinu i divi se njihovoj međusobnoj vernosti.

Do danas su na svet doneli 66 ptića u gnezdu na krovu dvorišne zgrade područne osnovne škole u Brodskom Varošu.

Pas Milica je dokaz da se ljubav, nežnost i dobrota isplate i doživotno pamte

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

160 Shares
160 Shares
Share via
Copy link