Magazin Novi Sad

U novosadskom naselju Kisač na referendum izašle 253 osobe, a 1.033 ih glasalo i za DA i za NE

referendum-listic
Foto: Screenshot/Pink

Na referendumu o izmeni Ustava koji se odnosi na deo pravosuđa vlast, odnosno Srpska napredna stranka, odnosno Aleksandar Vučić – izgubila je u svim većim gradovima.

U Novom Sadu zapisnici sa 207 od 208 biračkih mesta su pokazali da je protiv glasalo 53 odsto građana, dok je 47 odsto njih zaokružilo “DA” na glasačkom listiću.

Sa biračkog mesta 95 u Kisaču na sajtu Republičke izborne komisije nisu objavljeni rezultati glasanja, jer nisu upisani u zapisnik.

Navodi se da je bilo 253 glasača, uz 5 nevažećih listića, dok nije poznato kako su upisani važeći glasovi.

Sada iz tog novosadskog naselja stiže neverovatna slika. Kada pogledate zapisnik s pečatom biračkog odbora koji je predat, sve dalje reči će biti suvišne.

U čudnovatom zapisniku  stoji da je upisanih 1.033 birača. Od njih 1.033 upravo toliko ih je glasalo za “DA”, a isto toliko i za “NE”, iako je na referendum izašlo 253 osobe.

– Selo Kisač. 1.033 upisanih, 1.033 glasalo DA, 1.033 glasalo NE, od ukupno 253 onih koji su glasali. Slika i prilika naprednih kadrova! Na ovakav zapisnik je neko stavio potpis u BO??? Oterajmo neznalice 3. 04.2022 – napisao je stomatolog dr Predrag Maletić na Tviteru.

Proaktivnost u radu naprednjačkih kadrova je prikazana u punom sjaju, odnosno bedi. Naprednjačka matematika je apsurdna, u pitanju su osnovne računske operacije, premda su “fino operisali” bez obzira na potpuno neznanje.

A aprilski izbori se bliže. Kormilo SNS-a je je uzdrmano, naprednjaci su u velikoj panici i to se jasno vidi.

“Fer utakmica” predsednik Vučić neprestano ističe, a mi imamo mnogo razloga da mu ništa ne verujemo.

Još jedan u moru razloga da opozicione stranke preduzmu sve moguće mere kako bi zaštitili glasačko pravo građana i angažuju se punim kapacitetima ne bi li izbori bili održani u relevantnim uslovima.

Jer, nema sumnje da će se naprednjaci, koji su svesni da im podrška u narodu opada, boriti poput davljenika za slamku. To pokazuje i sraman primer sa biračkog mesta u Kisaču.

Vučić besan na saradnike zbog rezultata referenduma: Evo, vi pametni, sad vodite stranku!

Čitajte Luftiku na Google vestima

1.5K Share
1.5K Share
Share via
Copy link