Magazin Novi Sad

Kirije u Novom Sadu toliko divljaju da vam za podrumsku rupu od 30 kvadrata treba 300€

izdavanje-stan-novi-sad
Foto: Twitter/@mrnjaudz

Novi Sad je sve primamljiviji građanima iz unutrašnjosti Srbije, a naročito u ovom delu godine u potrazi za svojim novim domom su studenti.

Mnogobrojne agencije za iznajmljivanje stanova ističu da im se najviše im javljaju studenti, mladi bračni parovi, zaposleni. Studenti kreću u potragu za garsonjerama već u avgustu i njima je bitno da stan bude namešten ili barem polunamešten i da se nalazi u blizini fakulteta. Najčešće se tada traže stanovi na Limanima, oko Spensa, u centru i na Grbavici. Studenti uglavnom traže garsonjere čija cena ne prelazi 200 evra.

Ipak, čini se da su apetiti vlasnika sve veći i veći i zato izgleda da više i ne postoji ono pravilo da su skupljii oni stanovi koji se izdaju preko agencija za nekretnine.

Na Fejsbuku je napravljena i grupe za izdavanje stanova gde su podjednako zastupljene i ponuda i potražnja. I upravo tu može da se vidi sve, pa i oni bahati stanodavci koji pokušavaju da izdaju mali, neadekvatan prostor za život.

Jedan takav oglas posebno je revoltirao Novosađane.

 

Naime, navodi se da je reč o stanu od 32 kvadrata kod popularne Futoške pijace. Dalje, piše da se garsonjera nalazi u prizemlju, i da je kompletno nameštena, ali da nema veš mašinu. Cena koju traže je 300 evra.

Ogorčeni članovi grupe pišu da stan liči na početak horor filma, i da nema uslova za život u njemu.

Izvor: biznis.telegraf.rs

Samo 4 mame dobile subvenciju za stan, ukupno im je dodeljeno 35.000€

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

6 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap