Svet Vesti

Kina zabranila feminizirane muškarce na TV, a deci ograničila igrice na 3 sata nedeljno

kina feminizirani muskarci

Predsednik Narodne republike Kine Si Đinping zvanično je zabranio da se na televiziji prikazuju isfeminizirani i previše doterani muškarci, te na taj način zadao još jedan snažan udarac slobodi izražavanja u toj zemlji.

Predsednik Si je izdao naređenje televizijskim kućama da prestanu da promovišu vulgarne internet zvezde, a kojem je prethodila najava Komunističke partije da je naciji potrebna stroža kontrola nad poslovanjem i društvom, kao i jačanje javnog morala.

Kako javlja Dejli Mejl, Partija je i maloletnicima ograničila pristup igricama na tri sata nedeljno, te nastoji da obeshrabri sve što bi moglo da bude preterano pridavanje pažnje slavnim ličnostima.

„Mediji moraju odlučno da stanu na kraj ‘feminiziranim muškarcima’ i drugim abnormalnim estetikama“, glasila je poruka Partije.

Ova odluka rezultat je zabrinutosti kineskih vlasti, jer su na brojne domaće pop-zvezde uticali trendovi iz Južne Koreje i Japana, a prema kojima su muškarci mnogo feminiziraniji.

Osim toga, mediji bi trebalo i da prestanu da promovišu ‘vulgarne internet zvezde’ i divljenje bogatstvu i slavi, smatra Partija, a više bi trebalo da bude promovisana tradicionalna kineska kultura.

Osim što je internet platforma Weibo prošle nedelje ugasila hiljade računa klubova obožavatelja i vesti iz zabave, popularna glumica Žao Vei je bez objašnjenja nestala sa svih streaming platformi, te je njeno ime uklonjeno iz filmova i TV programa.

Izvor: Daily Mail, Jutarnji list

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

214 Shares
214 Shares
Share via
Copy link