Novi Sad

Keš, kolica i šmekerica: Fotografija koja je iziritirala Novi Sad

Podsećamo, patrijarh Pavle se vozio gradskim autobusom, jer hrišćanska vera pre svega propagira skromnost i uzdržanost od ovozemaljskog luksuza. Kada smo bili mladi, za to smo imali živ primer, oličen u liku pokojnog patrijarha.

Gledajući kako se pojašaju oni u čijim rukama je najdraži srpski patrijarh ostavio Srpsku pravoslavnu crkvu, nameće se samo jedan komentar – bože sačuvaj!

U Sabornoj crkvi u Novom Sadu pre nekoliko dana je služena liturgija sa činom arhijerejske hirotonije. Služio ju je patrijarh Irinej, a jedan od prisutnih je bio i gradonačelnik Novog Sada.

„Dvadesetak automobila, mahom crnih skupocenih četvorotočkaša, bilo je parkirano na košarkaškom terenu, u dvorištu gimnazije Jovan Jovanović Zmaj. Informaciju da su ovim automobilima na liturgiju u Sabornu crkvu u Novom Sadu stigli upravo sveštenici SPC danas nije bilo moguće potvrditi“, navedeno je na sajtu Infonet Vojvodina koji je preneo fotografije objavljene na Facebooku.

Dakle, dok vi uredno plaćate porez i šaljete SMS poruke za lečenje bolesne dece, oni koji su oslobođeni dažbina i savesti, furaju vozni park skuplji od svih vaših grehova zajedno.

To su isti oni koji se parkiraju gde im se ‘oće, a voze se kuda im je najbliže, i ne mare za propise, što zemaljske, što crkvene.

Izgleda da je crna mantija neprobojna poput zatamljenih stakala na njihovim besnim kolima, pa ih štiti od svake odgovornosti i kazne, čak i onda kad čine najteže zločine.

U moru stravičnih primera gde popovi siluju decu, a država im prašta, keš kolica i šmekerica ne deluju kao neki veliki prestup.

Ali jesu još jedan u nizu preko kog ćemo morati da pređemo, jer su njihovi točkovi očigledno jači i pregaziće nas sve redom, kao što su učinili pristojnosti i skromnosti. Jer njima jednostavno odavno ništa nije sveto.

Dok crkvena kola krstare centrom, biciklisti “fasuju” kazne

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

99 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap