Magazin Svet

Majku Kejt Midlton život nije mazio, a šuškalo se da je ona učila princezu od Velsa kako da osvoji Vilijama

kerol midlton
Foto: Profimedia

Majka princeze od Velsa, Kejt Midlton i svekrva princa Vilijama, Kerol Midlton, redovna je gošća raznih pirova u organizaciji kraljevske porodice, a zahvaljujući svojoj ćerki danas živi na visokoj nozi. Tu preduzetnicu i vlasnicu kompanije Party Pieces, međutim, život nije uvek mazio.

U početku se šuškalo da je Kerol proračunata žena koja je ćerku naučila kako da osvoji princa, ali istina je daleko od toga, piše Stil.

Još je 2018. u jednom intervjuu otkrila da je neko vreme provela u jednoj vrsti dečjeg doma, koji je vlada izgradila za radničku klasu, jer njeni roditelji nisu finansijski bili u prilici da je pošalju na fakultet.

Nakon što je sa samo 16 godina napustila školu, zaposlila se u vazduhoplovnoj kompaniji BOAC, koju je kasnije kupio Britiš Ervejz, i tu je radila kao stjuardesa. U to vreme to je zaista bio glamurozan posao. Već tada je Kerol shvatila da ima dara za preduzetništvo pa je počela da se razvija u tom smeru.

U poslu je upoznala i budućeg supruga Majkla Midltona, a iako je svom silom želela da pobegne iz male sredine, sa suprugom je na početku živela u industrijskoj zoni nedaleko od aerodroma Hitrou, da bi na kraju s decom savršen dom ponovo pronašla na selu.

Čime je želela da se bavi, shvatila je nešto pre petog rođendana ćerke Kejt. Naime, tražeći dekoracije za njenu rođendansku zabavu, shvatila je da ne pronalazi ono što želi, zato je odlučila – pokrenuće porodični biznis koji će se baviti upravo time: prodajom svih potrebnih materijala za zabave i rođendane. Upravo tada rođena je kompanija Party Pieces.

– Shvatila sam da na tržištu postoji rupa, da nema stvari potrebnih za uređenje raznih zabava koje ne bi bile preskupe, a koje bi dobro izgledale. Zbog toga sam odlučila da ih sama dizajniram. Odnela sam neke prototipe onoga što sam mislila da je dobro nekim trgovcima na Haj Stritu, ali odbili su me, prisetila se jednom za Dejli Mejl.

Na početku je radila u kuhinji, izrađujući sama sve potrebno za zabave, a posao se pokrenuo tek nakon što je počela da plaća oglase u dečjim časopisima. Godine 1992. započela je sa onlajn prodajom svojih proizvoda, što se pokazalo više nego dobrom odlukom, jer je krenula vrtoglavo da raste.

Više od tri decenije kasnije bogatstvo Kerol Midlton procenjuje se na oko 67 miliona dolara, a samo njena kompanija, koja svojim kupcima nudi sve za rođendanske zabave, bilo da želite temu Harija Potera, Pepe Pig ili bilo šta za odrasle, vredi oko 40 miliona dolara.

Ono od čega nikada nije odustala, uprkos uspešnom poslovnom putu, bila je njena porodica koja joj je uvek bila na prvom mestu. Upravo je zbog toga donela odluku da će s decom provoditi kvalitetno vreme i to svake večeri. Koliko je bila uspešna, govori i podatak da je, kako bi joj pomogao, i suprug dao otkaz na dotadašnjem radnom mestu.

Od samog početka odlučila je svojoj deci da priušti više nego što je ona sama imala. Upravo zahvaljujući uspešnom poslovanju, Kerol i njen suprug uspeli su svoje troje dece – Kejt, Pipu i Džejmsa – da školuju na prestižnom koledžu Marlborough, na kojem jedna godina košta oko 37 hiljada evra. Završila ga je i princeza Judžin, da bi potom Kejt Midlton upisala Sent Endrjus gde je i upoznala budućeg supruga – princa Vilijama.

A upravo zbog udaje njihove ćerke za budućeg britanskog kralja, Midltonovi su morali da prodaju svoje imanje Oak Ejk – nije im više pružalo dovoljno privatnosti. Godinu dana nakon kraljevskog venčanja kupili su imanje u blizini kuće gde žive Kejt i Vilijam sa svojom decom.

Izvor: Stil

Progovorili bivši radnici Megan Markl, otkrili tajne: „Vikala je, tražila novac“

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link