Novi Sad Uncategorized

Kakva je budućnost Spensa: Da li će propasti ili opstati?

Novosadska vlast neće “dići ruke” od Spensa, već će intenzivno raditi na tome da jedan od najprepoznatljivijih simbola Novog Sada opstane i pored velikih gubitaka, izjavio je zamenik gradonačelnika Srđan Kružević na pitanje šta će Grad preduzeti da se reše gubici i minusi Spensa, koji prelaze visinu kapitala preduzeća.

On je pojasnio da Novi Sad neće postupiti kao drugi gradovi koji su ovakve centre “razmontirali” zbog neisplativosti.

“U svetu su postojala samo dva objekta poput Spensa, jedan u Nemačkoj i jedan u Kanadi. Na osnovu studija o njihovoj isplativosti doneta je odluka da se oni razmontiraju i to je tako urađeno. Grad neće tako postupiti sa Spensom, već je na pragu da nađe rešenje za njega. Možda se uzme u obzir i promena delatnosti Spensa, ali ne tako da se odrekne sportskog sadržaja i ustupaka koje klubovi i sportisti imaju”, navodi Kružević.

On ističe da to što preduzeće posluje neprofitabilno je posledica i toga što Novi Sad mora da subvencioniše sportske klubove, a s druge strane cene zakupa poslovnog prostora ne mogu da se povećavaju jer imaju konkurenciju u drugim objektima.

Kružević podseća da je “Stan” drugo gradsko preduzeće koje je u velikim finansijskim problemima, da je pred stečajem i da se za njega traži privatni partner. Zamenik gradonačelnika ističe da su oba preduzeća “nasleđen problem” i da je sadašnja vlast jedina imala hrabrosti da krene u njegovo rešavanje.

Ko stoji iza najlepšeg murala u Novom Sadu?

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Isti ovaj Kružević je od Elektrovojvodine napravio ovo što sad jeste, firmu koja nema dovoljno stolica za sve “članove” koje je doveo. Da ne pričam da je za vreme njegovog direktorisanja Elektrovojvodina postala deo beogradskog preduzeća. On probleme neće rešavati.

OGLAS

129 Shares
129 Shares
Share via
Copy link