Lifestyle

Kako preživeti faks? 5 saveta kako da sebi olakšate studentski život

Da li marljivo učite za ispite i celu svoju pažnju pridajete knjizi, ili pak radite dodatne poslove? Uz ovih pet saveta saznajte kako da bolje organizujete vreme i uštedite novac za uspešne i bezbrižne studentske dane.

Studentski život se ne sastoji samo od učenja, ali ni samo od zabave.

Iako svi preferiramo zabavu, najbolji studentski život je kad uspete da spojite učenje i zabavu. Svi fakulteti imaju niz udruženja i klubova. Zašto se ne biste uključili u jedan koji vas zanima? Upoznaćete druge studente koji dele vaše interese i zanimanje, bilo prema muzici, bilo prema matematici. A možda tamo nađete i nekoga koji deli vašu ljubav prema domaćoj slanini.

Nema studenta kojem ne bi dobro došao koji dinar viška.

Iskreno govoreći, nema ni čoveka kome ne bi dobro došao koji dinar viška. Nemojte biti lenji i raspitajte se u student servisima koji se poslovi nude. Uz dodatni izvor zarade, koji možete uložiti u ono što volite ili morate, takvi poslovi su i izvor iskustava koje će vam dobro doći u budućoj karijeri.

studentski zivot ucenje

 

Način na koji možete steći iskustvo, upoznati ljude, a ujedno i učiniti dobro delo jeste volontiranje.

Ako se zalažete za neku vrednost ili viši cilj, potražite takvo udruženje. Danas društvu više nego ikad treba pomoć. Želite da pomažete starijima ili siromašnima? Želite da razveselite decu bez roditelja? Ili pak da volontirate na filmskom festivalu jer ste veliki zaljubljenik u kinematografiju? Ko kaže da ne možete?

Naučite nekoliko brzih recepata kako biste uštedeli vreme!

Hvala Bogu da menze postoje! Ko bi još stigao i da kuva u vreme kad su predavanja pola dana, a drugu polovinu dana učite. No, ko kaže da ne možete sami na brzinu nešto skuvati i tako uštedeti vreme na put do i od menze. Ko kaže da ne možete sami napraviti picu? Kuvanje je veština koja će vam dobro poslužiti u budućnosti. Možda i tako upecate onu ili onog koji vam se sad čini nedostižan.

Uvek se raspitajte kakvi su profesori koji će vam držati predavanja.

Upoznajte dobro svoje ‘neprijatelje’. Tako ih je lakše pobediti. Pitajte starije kolege šta profesor traži, šta mu je važno, a šta nije, kako se kod njega moraju pisati seminarski radovi, koji deo gradiva mu je najdraži za ispitivanje. Verujte, takve informacije vam mogu puno pomoći, a nedostatak istih itekako odmoći. Jer ipak, ko kaže da studenti nisu snalažljivi?

10 stvari koje samouvereni ljudi rade drugačije

24sata

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link