Balkan Zabava

„Da mi stave neki čip pa da se ujutru probudim kao Bugarka?!? Nema šanse! Bugarska vakcina ni-ka-ko!“

Skeč koji je hit na društvenim mrežama i koji je nasmejao ceo region a ne samo Makedonce, ilustruje paniku antivaksera koji u svemu vide zaveru.

U skeču u kom novinar postavlja pitanje navodno prolaznici u vezi sa svetnicima premijera, ona odgovara o strahu od „bugarske vakcine“.

„Znači za sve je kriva Bugarska, neću da se vakcinišem bugarskom vakcinom. Oni mi se prave da su nam braća i prijatelji, prodaju nam maglu… ama ne! Da umrem neću se vakcinisati bugarskom vakcinom. Otkud znam ko će da me vakciniše, i da mi stavi neki čip pa da se ujutru probudim kao Bugarka. Znači šanse name, Ni-Ka-Ko“ uporna je „slučajna prolaznica“ dok je navodno novinar vraća na pravo pitanje koje nema veze ni sa vakcinom ni sa Bugarskom.

Pogledajte skeč:

Зевзекманија- Неќеме бугарски вакцини

Зевзекманија- Неќеме бугарски вакцини

Posted by Канал 5 Телевизија on Saturday, December 26, 2020

Reč je grupi Zevzekmanija koja prikazuje svoje skečeve na makenonskoj TV Kanal 5.

Inače, Bugarska je blokirala početak pristupnih pregovora između Severne Makedonije i Evropske unije zbog otvorenih istorijskih i jezičkih pitanja u kojima Bugari spore makedonski identitet.

Prema zvaničnom bugarskom tumačenju istorije, ljudi slavonskog porekla koji žive u Severnoj Makedoniji su Bugari koji govore bugarski jezik, ali im je ispran mozak za vreme Titovog komunističkog režima u bivšoj Jugoslaviji. Bugari tvrde da su u tom procesu su veštački dobili novi, makedonski identitet i jezik.

Bugarska insistira na tome da su Makedonci „projekat ranijeg jugoslovenskog lidera Josipa Broza Tita“, da je makedonski jezik „norma bugarskog i da nije postojao do 2. avgusta 1944. godine“.

Pasulj nam stiže iz Kirgistana, preko Bugarske i Švajcarske, a u Nišu se pakuje kao pirinač

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

134 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap