Lifestyle

Nauka otkriva 6 trikova kojim ćete osvojiti svakog muškarca

umetnost zavodjenja

Zaljubljenost i ljubav manifestuju se na mnogo različitih načina – osećamo leptiriće, smejemo se, srećni smo i posvećeni. Ipak, pravu ljubav nije lako pronaći i uvek se nameće pitanje kako dolazi do snažne privlačnosti dvoje ljudi?

Sajt BusinessInsider istraživao je neke psihološke studije i našao odgovore, prenosi portal Besno pile. U tom procesu, neki mitovi su razbijeni, i naučeno je nešto novo…

Evo zbog čega se neko može zaljubiti u vas.

Ako glumite da vas je teško pridobiti.

U studiji iz 2014. godine u „speed-dating“ eksperimentu muškarci su bili više zainteresovani za ženu kada je glumila nezainteresovanost za pitanja i „onu do koje je teško dopreti“. Ali ovo se dešava samo u nekim situacijama – kada muškarac izabere devojku, a ne kada mu je ona „dodeljena“.

Takođe, kada je do žene teže dopreti, muškarci je više žele ali to ne znači da im se ona više dopada. Ljubav je komplikovana.

Ako nisu sigurni da li ih simpatišete.

Malo misterije može mnogo da vam pomogne na dejtu. Istraživanja iz 2011. godine pokazuju da nas ljudi više simpatišu ako ne znaju da li i mi njih simpatišemo.

Neke žene videle su slike muškaraca koji su prethodno videli njihove slike na Fejsbuku i dopale su im se. Druge žene videle su slike muškaraca koji su ranije procenili njihove slike na Fejsbuku kao prosečne. Treća grupa žena videla je slike muškaraca koji su, kao i u prethodna dva slučaja, videli njihove slike na Fejsbuku, ali istraživači nisu mogli da procene da li su im se te žene svidele ili ne. (Tako su rekli ženama).

Ako izgledate slično kao njihov bivši partner/ka.

U studiji iz 2011. godine istraživači su saznali da su i muškarci i žene rangirali više one koji su ličili na njihove bivše (ili sadašnje) partnere. Zanimljivo je da su tome bile sklonije žene nego muškarci.

Ako imate mnogo sličnosti sa njima samima.

Neke ćemo usrećiti, neke razočarati, ali više desetina studija pokazuje da kliše „Suprotnosti se privlače“ odavno ne stoji. Jedan od autora studije objasnio je da kada su dvoje partnera slični (ili imaju slične prilike u kojima žive) u različitim životnim oblastima – porodica, karijera, interesovanja, imaju više šanse da se zbliže i da ostanu zajedno.

Ako se gledate u oči bar dva minuta.

Psiholog sa Univerziteta Masačusets – Džoan Kelerman (Joan Kellerman) pitao je 72 studentkinja i studenata (koji se ranije nisu poznavali) da se podele u parove a zatim da se gledaju u oči dva minuta. „Kasnije su rekli da su imali osećaj strastvene ljubavi prema drugoj osobi,“ rekli su u studiji i dodali. „To pokazuje da kada nekoga dugo gledamo u oči, to može da nas poveže sa njom/njim, čak i da pokrene osećaj zaljubljenosti za osobu koju ranije nismo poznavali.“

Ako mirišete „kako treba“

Ne odnosi se na parfeme, već na naše prirodne mirise na koje ne možemo da utičemo, kojih čak nismo ni svesni, a to su hormoni. Jedna studija je pokazala da je ženama koje su ovulirale više prijao miris majice muškarca sa visokim testosteronom. Možda je to ono što nazivamo „hemija“.

10 saveta „beogradskog Kazanove“ posle kojih ćete se skameniti od blama

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link