pixbay.com
Lifestyle Moda Recepti

Kako odabrati dobar šporet?

Ne možete da oribate ringle nakon skuvanog ručka? Tražite šporet sa ravnom pločom kako biste rešili ovaj problem, ali nailazite na niz stručnih izraza, koje niko u vašoj okolini ne razume.

Staklokeramički ili indukcijski šporeti sa ravnom pločom?

Na staklokeramičke ploče možete staviti sve vrste šerpi, dok na indukcijske treba da stavite uglavnom posuđe novije proizvodnje, jer je ono namagnetisano. Nemojte koristiti ono starije proizvodnje, jer ono nema magnetično dno. Ovi šporeti štede više električne energije, ali im je i cena veća od staklokeramičkih.

cooking-cooker-sporet

Više o neobičnoj upotrebi običnih stvari

Na šta obratiti pažnju ukoliko se ipak odlučite za šporet sa ravnom (staklokeramičkom) pločom? Nemojte brisati površinu ploče dok je ona još topla. Na vrelu ringlu nikako nemojte stavljati hladno posuđe da ne bi došlo do pucanja. Vodite računa da ne ispustite šerpu na ploču, tako može doći do kvara ili naprsnuća.

stove-sporet-kuvanje

Električni šporeti sa staklokeramičkom pločom mogu biti dobar izbor, jer štede struju i najčešće su označeni kao A energetski razred. Njihova prednost je ta što ne zahtevaju ribanje kao stari šporeti. Ta činjenica se posebno sviđa domaćicama, jer im znatno štedi vreme.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš