instagram-kako-uslikati-dorucak
Pexels.com
Recepti Top 10 Vesti Novi Sad

Kako napraviti idealnu sliku doručka za Instagram?

Šta nam vredi da pričamo o najboljem doručku ako nismo stavili sliku na Instagramu. Profesionalni instagramer @ClerkenwellBoyEC1 koji ima 124.000 pratilaca na ovoj društvenoj mreži je podelio savete za sajt Time out London kako da vaš ukusan obrok dočarate na Instagramu.

Kada slikate jelo to radite odozgo, jer ćete tako realno preneti čitavu koncepciju obroka kao i atmosferu.

Ako se pitate kako da porcionišete i servirate doručak za fotografisanje, jednostavno zamislite pravougaonik i ne izlazite iz njegovih okvira.

Hrana koja je zahvalna za fotografisanje i koja dobro izgleda na slikama su jaja, hrskava slanina, zgnječen avokado i kapućino.

Kada fotografišete, nađite mesto koje je dosta osvetljeno tj ima dovoljno prirodne svetlosti, da ne morate da koristite blic.

Kada su filteri u pitanju, najbolje da ih ne koristite, a ako ste pobornik eksperimentisanja, sa Clarendon filterom ćete postići da se zelene namirnice istaknu.

Poseban izazov je fotografisati doručak u zimsko doba, baš zbog prirodnog svetla. Ukoliko vam to ne pođe za ručak, pomerite fotografisanje u vreme branča.

Najčešća greška koja se pravi pri fotografisanju doručka je da se na slici vidi senka telefona. Kada fotografišete držite telefon visoko i za svaki slučaj se napravite korak unazad kako bi bili sigurni da nema senke. Ako je senka i dalje vidljiva, pokušajte da je kropujete.

Kako bi vam slika bila zapaženija, uvek ponudite nešto novo, na primer sliku doručka iz svog omiljenog lokalnog restorana.

OVDE otkrijte još malih tajni gastronomije

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share