Magazin Srbija

Jedan tvit menja sve: Kako je Đuka za 30 minuta radikalno promenio stav o dr Konu

Gostujući u emisiji televizije Pink, Hit tvit, poslanik SNS-a Vladimir Đukanović Đuka za samo pola sata radikalno je promenio svoje stavove o ulozi dr Predraga Kona i Kriznog štaba tokom epidemije koronavirusa.

Razlog za to je “partijska kritika” u vidu tvita partijskog šefa Aleksandra Vučića, koji je, nakon Đukine tirade o Konu, izrekao sledeće:

Samo 15 minuta pre ove objave Vladimir Đukanović je u Hit tvitu taksativno naveo nekoliko izjava dr Kona u medijima. Najpre, da je Kon 26. januara ocenio da je rizik od koronavirusa mali, a onda i da je mesec dana kasnije kazao da je običan grip opasniji od kovid-19, a 14. marta da će će podneti ostavku, ako dođe do prekida školske nastave.

“Da bi sedam dana kasnije (takođe u martu) rekao: Ovako se brzo nije umiralo ni od SARS-a… Sad kaže da se zakasnilo sa merama, a u počeku je govorio da je virus nikakav”, podsetio je Đukanović na Konove reči.

Onda je usledilo Vučićevo izvinjenje, nakon čega dolazi do obrta. Đukanović odjednom o Konu počinje da priča kao o “vrhunskom stručnjaku i verovatno najboljem epidemiologu u Srbiji”.

“Kon je najbolji epidemiolog kog imamo. Ja sam izneo kritiku na rad Kriznog štaba u smislu nekih konfuznih izjava, a ne moramo u životu sve da se slažemo… Razumem gospodina Vučića što je izneo kritiku na ono što sam ja izneo. SNS je stranka u kojoj vlada pluralizam mišljenja”, kazao je Đukanović, a preneo portal Nova.

Đukanović je pred kraj emsije rekao i da je video da mu zbog komentara na društvenim mrežama pridikuju ljudi koji su “ceo život proveli u Savezu komunista, koji su navikli da im neko drugi servira mišljenja”, a da je zbog stava koji je iskazao “spreman da odgovara, svaki račun da položi, čak i sa Vučićem da polemiše”.

Gojković propuste Kriznog štaba pripisao ženama kupoholičarkama

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

906 Shares
906 Shares
Share via
Copy link