Magazin Srbija

Jedan tvit menja sve: Kako je Đuka za 30 minuta radikalno promenio stav o dr Konu

Vladimir Đukanović
Foto: Media centar Beograd

Gostujući u emisiji televizije Pink, Hit tvit, poslanik SNS-a Vladimir Đukanović Đuka za samo pola sata radikalno je promenio svoje stavove o ulozi dr Predraga Kona i Kriznog štaba tokom epidemije koronavirusa.

Razlog za to je “partijska kritika” u vidu tvita partijskog šefa Aleksandra Vučića, koji je, nakon Đukine tirade o Konu, izrekao sledeće:

Samo 15 minuta pre ove objave Vladimir Đukanović je u Hit tvitu taksativno naveo nekoliko izjava dr Kona u medijima. Najpre, da je Kon 26. januara ocenio da je rizik od koronavirusa mali, a onda i da je mesec dana kasnije kazao da je običan grip opasniji od kovid-19, a 14. marta da će će podneti ostavku, ako dođe do prekida školske nastave.

“Da bi sedam dana kasnije (takođe u martu) rekao: Ovako se brzo nije umiralo ni od SARS-a… Sad kaže da se zakasnilo sa merama, a u počeku je govorio da je virus nikakav”, podsetio je Đukanović na Konove reči.

Onda je usledilo Vučićevo izvinjenje, nakon čega dolazi do obrta. Đukanović odjednom o Konu počinje da priča kao o “vrhunskom stručnjaku i verovatno najboljem epidemiologu u Srbiji”.

“Kon je najbolji epidemiolog kog imamo. Ja sam izneo kritiku na rad Kriznog štaba u smislu nekih konfuznih izjava, a ne moramo u životu sve da se slažemo… Razumem gospodina Vučića što je izneo kritiku na ono što sam ja izneo. SNS je stranka u kojoj vlada pluralizam mišljenja”, kazao je Đukanović, a preneo portal Nova.

Đukanović je pred kraj emsije rekao i da je video da mu zbog komentara na društvenim mrežama pridikuju ljudi koji su “ceo život proveli u Savezu komunista, koji su navikli da im neko drugi servira mišljenja”, a da je zbog stava koji je iskazao “spreman da odgovara, svaki račun da položi, čak i sa Vučićem da polemiše”.

Gojković propuste Kriznog štaba pripisao ženama kupoholičarkama

44 Shares
Share via
Copy link