Lifestyle Vesti Novi Sad

Kako izgleda mesečni izazov za najjače Novosađane?

Oni vežbaju čelični duh i telo, jer su oni Novosađani koji treniraju u Čeličani 021, a mi smo prisustvali jednom njihovom mesečnom izazovu.

teretana-celicana-trener
Foto: Milenko Stanković

Svakog meseca žene i muškarci iz teretane Čeličana 021 imaju izazov. Tada treneri mere njihovu snagu, izdržljivost, volju i karakater. Ono što smo mi mogli da primetimo jeste velika podrška i timski duh koji vlada u ovoj teretani, bez obzira na to što se u samom izazovu takmiče jedni protiv drugih. Oni bodre jedni druge i ne dozvoljavaju nekome da se preda kada je najteže. Iako smo mislili da ćemo ovde sresti samo momke dizače tegova i ekipu iz žandrmerije, iznenadilo nas je to da smo osim njih videli kako ovde treniraju i žene i muškarci u zrelim godinama, ali i mlade devojke. Oni se nadmeću bez obzira na pol, starost, snagu, jer jedino što je u ovoj teretani važno jeste čelična volja.

Neretko se dešava da devojke budu bolje od muškaraca u ovakvim mesečnim izazovima.

teretana-celicana-izazov
Foto: Milenko Stanković

– Nije mi teško dok se takmičim sa muškarcima koji izgledaju jače od mene, iako treniram tek pola godine – ispričala nam je jedna čelična devojka koja trenira u teretani Čeličani 021.

Svaki prve srede u mesecu je na redu mesečni izazov, a treneri beleže svaki rezultat. Na taj način motivišu sve i one koji su među prvima na tabeli, ali one koji su među poslednjima.

teretana-celicni
Foto: Milenko Stanković

Na zidu stoji natpis Mi ne koristimo mašine, mi ih pravimo. Sve u ovoj zanimljivoj Čeličani nas je podsećalo na vojsku, zbog vojničke discipline, ali i na porodičnu i prijateljsku atmosferu, zbog podrške koju daju jedni drugima. Oni treninge imaju i napolju, jer su tamo traktorske gume od 220 kilograma, macole kao sastavni deo rekvizita, a koriste i medicinke, konopce, sanke sa opterećenjima, karike za gimnastičare, vratila, šipke, ruska zvona, bučice…

Posetite Čeličanu u ulici Heroja Pinkija 2 i uverite se u to da tamo stvarno treniraju čelični Novosađani.

Više o novosadskoj teretani Čeličana pročitajte ovde

 

 

Avatar

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link