Beograd

Kako do najbolje masaže u Beogradu?

Nesanica, glavobolje, hronični umor, bolovi u mišićima, sve to su savremene bolesti modernog doba koje sa sobom nosi svakodnevni stres, gužvu i neprestano jurcanje. Verujemo da je sve ovo i vama dobro poznato. Radi se o izazovima sa kojima se redovno suočavamo, a koji mogu imati posledice, ne samo po naše fizičko, već i po mentalno zdravlje. Zbog toga su tu profesionalne, terapeustke masaže koje vas mogu sasvim preporoditi.

Koje su sve prednosti masaže

Sigurno ste i sami čuli da su prednosti masaže mnogobrojne, zbog toga nije nimalo čudno što se određene masaže preporučuju kao odličan i veoma efektivan dopunski tretman raznih terapija. Dobra masaža može da probudi i razdrma ceo organizam, a samim tim ona automatski popravlja vaše zdravlje i raspoloženje. Pored toga, naučno je dokazano kako dobra masaža znatno umanjuje nervozu, nesanicu, stres, umor, kao i razne druge psihičke tegobe. Ukoliko imate problema sa varenjem ili drugim digestivnim poremećajima profesionalna masaža vam može pomoći čak i u tom polju. Slobodno se može reći kako efikasna masaža doprinosi zdravlju metabolizma i doprinosi njegovom boljem funkcionisanju.

Kako izabrati savršenu masažu

Postoje razni tipovi masaža i svaki će odgovarati drugačijoj vrsti problema. Ukoliko se pitate kako da izaberete savršenu, to zavisi od više faktora. Pre svega zavisi od vaših slabih tačaka i tegoba, kao i od vaših sklonosti, životnih navika i stila. Naravno, naš savet je da, pre bilo kakve masaže, obavite iskren razgovor sa svojim maserom koji će, nakon toga, najbolje moći da odluči koji tačno tip masaže vam je potreban. Savršena masaža za svakoga predstavlja nešto drugačije. Iskusnom sportisti nakon treninga odgovaraće se samo određen tip masaže koji revitalizuje i regeneriše mišiće, dok će osobi koja svakodnevno pati od stresa na poslu i višesatnog sedenja više odgovarati umirujuća relax masaža. Zbog toga, potrebno je voditi računa o vrstama masaže.

Tipovi masaža – pronađite odgovarajuće za vas

Masaže mogu biti izuzetno umirujuće, tada je reč o relaksirajućim masažama, ali mogu biti i nešto grublje zbog dubokog pritiska koji je nekad neophodan u terapijske svrhe. Mnoge dame se posebno raduju čuvenoj anticelulit masaži koja poboljšava cirkulaciju i eleminiše štetne produkte iz organizma, smanjujući pri tome celulit. U poslednje vreme je postala neverovatno popularna masaža vulkanskim kamenjem koja opušta stegnute mišiće i povoljno utiče na ceo nervni sistem, a sigurno ste čuli i za terapeutske masaže koje podstiču opuštanje mišića leđa i vrata. Ovu masažu bi rado preporučili svima nakon napornog radnog dana ili osobama koje, nažalost, pate od hroničnog stresa. Ovo su samo neke najpopularnije vrste masaže, ali pored ovih, posavetujte se sa terapeutom i vidite koje su vam druge masaže na raspolaganju. U nastavku smo za vas izdvojili najpopularnije vrste masaža:

  • Relax Masaža
  • Masaža Vulkanskim Kamenjem
  • Terapeutska Masaža
  • Sportska masaža
  • Šijacu Masaža
  • Anticelulit
  • Cupping Terapija – Ventza

Kada je reč o poslednje navedenom tipu masaže Cupping terapija, možda zvuči pomalo neobično i inovativno, ali je reč o jednoj od najstarijih metoda tradicionalne kineske medicine. Nadaleko je poznato kako je upravo Kina bila zemlja koja je među prvima otkrila blagodeti i benefite masaže, a metode koje su nastale u ovoj dalekoj zemlji i dalje su veoma popularne i često se koriste. Cupping je terapija vakumom za koju se koriste specijalne staklene čaše. Čaša se ostavlja nekoliko minuta i nakon toga bi trebalo da opušta mišiće i celo telo. Ova metoda podstiče oslobađanje štetnih toksina, otklanja mnoge blokade u telu koje nam je nametnuo stres, a mnogi ističu kako povoljno utiče na stanje i blisatavost kože lica i tela.

Gde pronaći najbolju masažu

Beograd nudi pregršt izbora i raznolikih opcija. Iako je uvek dobro imati izbor, ponekad nas veliki broj opcija može zbuniti i dodatno opteretiti i onda nije nimalo lako izabrati samo najbolje. Zbog toga su tu za vas masaže Beograd. Na ovom linku možete pronaći isključivo najbolje salone koji nude profesionalnu masažu i koji se ponose svojim maserima dugog iskustva. Dodir je ključan kod terapeutskih masaža, zato je bitno da pronađete najbolje stručnjake u ovom polju koji će znati kako da pronađu vaše slabe tačke i kako da vas na pravi način opuste i relaksiraju. Dobra masaža može biti izuzetno stimulativna po nerve i po mišiće, nakon čega ćete biti izuzetno opušteni, relaksirani i preporođeni.

Nadamo se da vam je ovaj kratak tekst pomogao u izboru masaže. Verujemo da za koji god salon da se odlučite nećete se pokajati jer u njima rade zaista profesionalci koji su ozbiljno posvećeni svom maserskom poslu i koji razumeju njegovu pravu vrednost. Na kraju nam je ostalo samo da vas iskreno posavetujemo da zastanete, da se malo odmorite i da pronađete dragoceno vreme za sebe. Znamo da je tako nešto teško uraditi u ovako brzom i stresnom vremenu u kome živimo, ipak ako ne budemo vodili računa prvo o sebi i sopstvenom zdravlju, nećemo moći da vodimo računa ni o nama dragim osobama. Zbog toga, ne oklevajte nego poklonite sebi malo relaksacije i uživanja, izaberite savršenu masažu i prepustite se njenim čarima.

Darko Damnjanović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
Share via
Copy link