Lifestyle

Kako da sami ukrasite prozore za praznike?

Praznci se bliže, a vi još uvek ne znate kako da ukrasite vaš dom. Ukoliko kod kuće imate malu decu oni vam sigurno mogu pomoći da zajedno okitite stan ili kuću. Potrebno je samo malo volje i kreativnosti, a mi vam otkrivamo kako da sami ukrasite prozore u skladu sa prazničnom eforijom.

Ukoliko nemate odžak sigurno se pitate kako će Deda Mraz znati da treba da poseti baš vaš dom, ukrašeni prozori mu mogu biti dobar putokaz da svrati i do vas. O ukrasima za jelku koje možete napraviti sami smo vam već pisali.

prozori-ukrasi
Izvor: Pixabay ©

Da li ste znali da vam za ukrašavanje prozora mogu poslužiti materijali koje već imate u vašem domu, poput paste za zube ili običnog sapuna. Što je najvažnije, dekorisanje ovim sredstvima nije opasno, a i lako se skida sa prozora, pa kad prođu praznici vaši prozori će lako biti blistavi.

ukrasi-jelka
Izvor: Pixabay ©

Napravite novogodišnje pahuljice

Ono što šte vam biti potrebno su nekoliko stvarčica koje sigurno imate kod kuće pahulje od papira, pasta za zube, sunđer, posuda sa vodom, prazna boca od sredstva za pranje prozora (prskalica za vodu).

Prvo operate prozore, zatim u posudu razmutite malo paste za zube sa vodom. Treba da dobijete glatku ujednačenu masu,  gušću od smese za palačinke. Pahuljice umočite u čistu vodu. Prozor treba da bude mokar, kako bi se pahulje zalepile. Preko njih sunđerom nanesite smesu polako. Ostatak smese isprskate prskalicom. Skinite papirne pahulje i vaš prozor je spreman za novogodišnju čaroliju. Ovakve prozore Deda Mraz sigurno neće zaobići.

ukrasi-docek
Izvor: Pixabay ©

Oslikavanje prozora sapunom

Šta se lakše može skinuti sa prozora nego sapun, a kako napraviti dekoraciju uz pomoć sapuna? Treba vam samo običan po malo kremkast sapun koji ćete noćem zašiljiti, kako biste dobili oblik olovke za slikanje. Možete crtati sami ili zalepiti model koji želite oslikati s druge strane prozora, kako bi vam bilo lakše. Ovim prilično jednostavnim postupkom vaši prozori će biti mirišljavi i praznično ukrašeni.

Više o tome šta su Novosađanke napisale u pismu Deda Mrazu

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

70 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap