Lifestyle

Kako da privremeno sakrijete škakljive slike na Instagramu

Zamislite sledeću situaciju… Sutra imate važan razgovor za posao, a uplašila vas je mogućnost da će neko videti vaše stare, kompromitujuće fotografije na Instagramu. Uz ovaj jednostavan savet one će nestati, ali tako da ih kasnije lako možete kasnije vratiti na profil.

Nakon nekoliko godina fotkanja, mnogi od nas na Instagram profilu imaju i fotografije za koje ne žele da ih vidi svako. Sa druge strane, te pomalo sramotne fotke ipak su nam iz nekog razloga dovoljno važne da ih ne obrišemo zauvek. Instagram nam tu pomaže i to sa opcijom da arhiviramo fotografije, odnosno da ih sakrijemo od ostalih korisnika. Jednog dana, ako to poželite, fotografije opet jednostavno možete da vratite na profil.

Kako bi arhivirali neku fotku, sve što morate da uradite jeste da klinknete na tri tačkice u gornjem desnom uglu i zatim na opciju ‘archive’. Fotografija više neće biti vidljiva na profilu nego će joj mesto biti u posebnom delu. Isto tako jednostavno vraćate fotku na profil. Dovoljno je da odete na profil i kliknete na kružnu strelicu u gornjem desnom delu ekrana.

Isto tako, ako niste znali, Instagram priče takođe možete da sakrijete od određenih ljudi, poput šefa ili nekog ko vam baš i nije posebno drag. Nakon što ste objavili priču, klikom na tri tačkice možete da otvorite postavke priče a na vrhu imate opciju ‘sakrij priču od’. Sve što trebate ovde da uradite jeste da upišete imena onih sa kojima ne želite da podelite svoju priču.

3 greške na društvenim mrežama koje ne smete da pravite

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Privacy Preference Center

  Kolačići

  Oglasi

  Kolačići oglašivača prikazuju relevantnije oglase.

  Google Adsense, Httpool

  Analitika

  Analitičke podatke koristimo da dobijemo sliku o tome šta posetioce na sajtu zanima.

  Google Analytics, Google Tag Manager

  Other

  Društvene mreže

  Kolačići koje koriste društvene mreže na koje ste ulogovani

  Facebook, Twitter