Lifestyle

Kakav luksuz! Ovo su najskuplji automobili na svetu

Oni su mnogo više od prevoznog sredstva, pre svega su statusni simboli a potom i “igračke” koje sebi mogu da priušte samo oni koji ne znaju šta će s lovom. Oni su najskuplji automobili na svetu! Milijardere ne interesuje potrošnja goriva, niti im je važna cena rezervnih delova, zanima ih samo carska vožnja u automobilu za čiju udobnost i opremljenost ne postoji pravi izraz.

Suvišno je govoriti o komforu, kožnim sedištima, vrhunskoj audio i video opremi klima uređajima sa odabranim mirisima – to se podrazumeva i u jeftinijim vozilima visoke klase. Ovo su prava umetnička dela na četiri točka, proizvedena u ograničenim serijama, što im takođe podiže cenu. Pogledajte, dakle, kakve drumske palate sebi mogu da priušte Gejts, Bafet i ostali sa Forbsove liste najbogatijih ljudi današnjice.

Mercedes Benz Maybach Exelero – 8 miliona dolara

majbah

Daleko najskuplji automobil na svetu košta koliko i budžet neke male nerazvijene zemlje. Ova ograničena serija predstvalja šlag na torti u proizvodnji Mercedesovih luksuznih modela koji su prvi put izašli s trake 2004. godine, i ozbiljno ugrozili nedodirljivog Rols Rojsa. Ima turbo motor sa 700 konjskih snaga (poređenja radi, golf 7 ima oko 90 ks) i luksuznu opremu koja uključuje brojne (pre)skupe gedžete.

Koenigsegg CCXR Trevita – 4,8 miliona dolara

Koenigsegg

Švedski proizvođač luksuznih automobila ovoga puta je nadmašio sebe: tri superluksuzna vozila iz ove serije pravi su dijamanti, i to bukvalno! Karoserija ovih lepotana premazana je, naime, mešavinom karbonskih vlakana i dijamantske smole, što basnoslovno košta. Ako se tome dodaju 1024 konjske snage i enterijer koji sadrži sve što se podrazumeva u vozilima te klase – Kenigseg potpuno opravdava visok plasman na ovoj listi.

Lamborghini Veneno – 4.5 miliona dolara

lamborghini

Serija je lansirana u čast pedesetogodišnjice osnivanja fabrike Lambordžini, a naziv modela u prevodu znači otrovan. Nije poznato zbog čega je dobio baš to ime, ali zaista izgleda nestvarno i smrtonosno, kao iz nekog futurističkog filma. Poput svih automobila ovog proizvođača, veneno je neverovatno brz – za manje od tri sekunde postiže ubrzanje od oko 100 km na sat i ima respektabilnih 740 konjskih snaga.

W Motors Lykan Hypersport – 3.4 miliona dolara

lykan

U blokbasteru Furious 7 ovaj auto ruši tri solitera u Dubaiju , a zvezdani status apsolutno opravdava ne samo izgledom (deluje kao oklopno vozilo iz trećeg milenijuma!), već i luksuznom opremom, pre svega farovima koji su optočeni draguljima. Iako se uglavnom koristi u merketinške svrhe, ova serija još kako je zanimljiva ljubiteljima adrenalinske vožnje (naravno, onima s dubokim džepom), jer postiže brzinu od fantastičnih 380 km/h.

Bugatti Veyron by Mansory Vivere – 3.4 miliona dolara

bugatti

Lista ne bi bila kompletna bez bar jedne verzije moćnog Bugati vejrona, najbržeg automobila na svetu, koji ima neverovatnih 1.200 konjskih snaga, razvija brzinu od 410 kilometara na sat i karoseriju premazanu grafitnim vlaknima. Na luksuznu opremu enterijera zaista ne treba trošiti reči, podrazumeva se isto kao, recimo, pojasevi u “običnim” automobilima.

Pogledajte i najam automobila u Novom Sadu.

Više o najskupljim venčanjima na ovim prostorima

Čitajte Luftiku na Google vestima

Angelina Čakširan

Novinarka, reporterka koja za 40 godina karijere uvek stiže tamo gde drugi nisu ni pomišljali da može da stigne. I uvek donese najluđe priče, sa jednakom energijom i zanosom. Više puta nagrađivana. Doživotno rokenrol!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
31 Shares
Share via
Copy link