Srbija Vesti

Konačno: Matijevićevoj kafileriji u Zrenjaninu zabranjen rad na 5 godina

kafilerija-zrenjanin

Presudom Privrednog apelacionog suda zrenjaninskoj kafileriji Prekon zabranjen je rad na pet godina.

Ovim je potvrđena presuda zrenjaninskog Privrednog suda kojom je prvobitno izrečena zabrana okrivljenom pravnom licu DOO “Prekon” da se bavi preradom sporednih proizvoda životinjskog porekla, proizvodnjom proteina životinjskog porekla i topljenjem masti iz sirovine sporednih proizvoda životinjskog porekla u objektu na adresi u Zrenjaninu, ulica Šećeranska bb, u trajanju od pet godina.

Privredni apelacioni sudje delimično je usvojio žalbu Osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu u pogledu odluke o kazni izrečenoj kafileriji „Prekon“ i odgovornom licu u tom preduzeću iz Zrenjanina.

Kako je obrazloženo, okrivljeno odgovorno lice S. P (63), osuđeno je na novčanu kaznu u iznosu od 200.000 dinara, zbog privrednog prestupa iz Zakona o zaštiti vazduha dok je kafilerija „Prekon“ osuđena na jedinstvenu novčanu kaznu od 5,2 miliona dinara.

Protekle godine u Zrenjaninu su održani masovni protesti građana zbog neprijatnih mirisa iz pogona kafilerije, nakon čega je Odeljenje inspekcije gradske uprave donelo rešenje o privremenoj zabrani obavljanja proizvodnog procesa u postrojenju fabrike „Prekon“.

Preduzeće “Prekon” posluje u sastavu kompanije Matijević, koja ga je privatizovala pre deset godina.

Psi crtaju – zvučalo bi idilično da psi nisu vezani, da ne cvile i ne tresu se od trauma, a sve u službi umetnosti

Avatar

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Da li je taj direktor (63) koji je trovao Zrenjanince maloletnik pa mu objavljujete samo inicijale? I zar je moralo tako? Pa u tom Matijevićevom pogonu su topili mast za dalju upotrebu, a bilo je i tzv. pekarskih čvaraka po 300-400 dinara.

368 Shares
368 Shares
Share via
Copy link