Magazin Putovanja

Seo u kafić na primorju da se osveži, pa mu preselo: Za ovo da vam dam 14 €?!

kafic-opatija
Kafić u Opatiji, Foto: Kurir.rs

Na Fejsbuku se pojavila objava korisnika iz Zagreba koji je podelio mišljenje o cenama i računu iz jednog opatijskog kafića i izazvao još jednu buru na mrežama.

Vidno razočaran cenama, korisnik je napisao: “Nisam od onih koji na računu broje svaki peni, ali…”, misleći na cenu malog kroasana, male kafe sa mlekom i prirodnog limunovog soka za koji platio je 107 kuna (oko 1.600 dinara).

Mali kroasan platio je 30 kuna, mali makijato 32 kune, a prirodni limunov sok 45 kuna.

Nije nedostajalo komentara na njegovu objavu, pa je jedan korisnik Fejsbuka napisao: “Ne razumem, makijato je skuplji od kroasana sa šunkom i sirom – pa kakva računica”, dok je drugi napisao: “A u Madridu isto takve cene. Onda više volim da pijem tamo.”

Očigledno je da su cene u turističkim mestima i ranije bile visoke, a sada su još više. Burne reakcije stižu i iz Crne Gore, tamo su ležaljke napravile pometnju.

Kakvo je stanje u zadarskim hotelima i restoranima istražio je Zadarski.hr, prenosi Kurir.rs.

– Što se tiče cena, ipak je sve poskupelo za dvadesetak kuna, kafa je poskupela, kao i kolači, ali i ostala hrana. Iako je ponuda hrane pretežno domaća, u ponudi imamo i jela koja predstavljaju svojevrsni spoj tradicionalne i moderne kuhinje, što goste privlači – rekao je ugostitelj Frane Prtenjača.

Iako je još jeftinije nego u Amsterdamu, kaže jedan holandski par, uočili su ipak značajna poskupljenja u poređenju s cenama tokom njihovog boravka u Zadru.

– Jeli smo picu i naručili smo piće, koštalo nas je nešto više od 22 evra. Kasnije smo još bili na večeri, činilo nam se da smo platili jako puno. Tu smo odseli u apartmanu, cena je čak pristupačna s obzirom na to da smo mislili da će biti mnogo više od onoga što smo na kraju platili – kaže Kris iz Holandije.

Izvor: Kurir.rs/Telegraf Biznis

„Lola“ sve pare potrošio na piće, pa se kući vratio na krmači (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

26 Shares
Share via
Copy link