Lifestyle

Kada prestaje mladost?

Istraživanje koje je nedavno sprovedeno, pokazalo je da Britanci imaju jasno određene granice za osobe koje su mlade, srednjih godina ili stare. Prema rezultatima tog istraživanja mladima se više ne možemo smatrati od trenutka kada ugasimo 30 svećica na rođendanskoj torti. Dakle, dok ste u dvadesetim još uvek ste mladi!

Zanimljivo, osobe starosti između 30 i 47 godina nisu svrstane ni u jednu kategoriju tog istraživanja, što možda i nije loša vest jer znači da ipak niste u srednjem dobu čim napunite tih “famoznih” 30.

Iako u tridesetim više ne smatramo tako mladim prema nekim (nepisanim) standardima, Britanci ipak smatraju da posle 30. imamo još dosta da “guramo” do srednjeg doba – ono prema njihovom mišljenju počinje u 48. godini.

Starim ljudima smatraju tek one koji imaju 70 i više godina.

Rezultati ovog istraživanja su zanimljivi, pre svega, zato što na percepciju starosti ili mladosti utiču godine onoga ko o tome govori. Setite se samo sebe kada ste imali 15, 16 godina, pa su vam oni od 20 i nešto delovali tako ozbiljno i odraslo, a onda kada ste došli u te godine, shvatili ste da nije sve baš tako kako je izgledalo…

U vezi sa tim, i u ovom istraživanju je bilo tridesetogodišnjaka koji o sebi govore kao o mladoj osobi, ali za svoje vršnjake ne misle da su mladi. Takođe, 33 odsto ljudi u tridesetim godinama sebe smatra ljudima srednjeg doba, 32 odsto sebe smatra mladim, a 30 odsto smatra da se ne uklapa ni u jednu od te dve kategorije.

21 mudrost koju bismo voleli da smo znali dok smo bili mlađi

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

109 Shares
109 Shares
Share via
Copy link