Beograd Magazin

Kad si Gangula u Srbiji možeš sve, pa i da komšiji rušiš kuću

sapic-gradnja
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Uprkos tome što rekonstrukcija vile Aleksandra Šapića na Bežanijskoj kosi pravi ogromne probleme porodici Pejović, od kojih su samo neki to što im je poplavio podrum, otpao plafon u dnevnoj sobi, a nedavno je došlo i do stvaranja pukotina u potkrovlju – radovi se nastavljaju. Sve to je u Srbiji očito moguće ako si visoki funkcioner naprednjaka.

Problemi porodice Pejović koje od Šapićeve nove rezidencije deli samo pregradni zid, počeli su onog trenutka kad su počeli radovi. Gotovo četiri meseca se niko ne obazire na agoniju koju preživljavaju. Prvo im je poplavio podrum, zatim je počeo da otpada plafon, a nakon što su radnici nedavno srušili zajednički odžak, počele su da se stvaraju i pukotine u potkrovlju kuće.

Inspekcija krije rešenje

Advokat porodice Pejović Vladimir Gajić kaže da u ovom Šapićevom poduhvatu postoji čitav niz zakonski spornih stavki.

“Poenta je u tome što on gradi bez dozvole, a to je krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora do tri godine. To je krivično delo i Šapićevo i izvođača radova. Sedam dopisa je poslato Gradskoj građevinskoj inspekciji zbog nelegalne gradnje Aleksandra Šapića. Pisao sam i pritužbu glavnom inspektoru grada Beograda na rad inspektora zaduženog za ovaj slučaj. Na sve to dobili smo samo jedan odgovor – da čekaju da se izjasni Šapić.

U međuvremenu je i doneto rešenje. Kad sam tražio da mi ga dostave, rekli su da ne mogu jer se investitor žalio i sve je prešlo na drugi stepen. Jedino što mogu da zaključim jeste da je doneto rešenje o obustavljanju radova, inače zašto bi se investitor žalio? Uprkos svemu tome, on nastavlja sa radovima, a inspekcija mu to omogućava. To znači da su mu saučesnici”, rekao je ovim povodom Gajić za Nova.rs i dodao da će Šapić za ovo krivično delo odgovarati onog trenutka kad SNS bude izgubio vlast.

Politički brak iz ljubavi ili interesa

Ljubinko Pejović u razgovoru za portal Nova.rs kaže da im se uprkos svemu što se dešava niko nije obratio, niti je Šapić nadoknadio štetu koju im je njegova gradnja nanela.

“Tražim sada veštačenje, da neka kompetentna firma utvrdi i materijalnu i nematerijalnu štetu i da se krene u sudski postupak”, kaže Pejović i dodaje:

“S obzirom na to da je Šapić u jednom gostovanju na televiziji pokušao da celu stvar banalizuje i ispolitizuje i s obzirom na to da je tom prilikom izneo čitav niz neistina, mogu samo da ga pitam da li je ovaj njegov politički brak koji je nedavno sklopio bio iz ideološke ljubavi ili iz ličnog interesa, sa namerom da prikrije krivično delo i legalizuje sve ono što je podigao na nekoliko lokacija po Beogradu.

S obzirom na to da skoro četiri meseca mi ne možemo da dobijemo obični zapisnik građevinske inspekcije, koja očigledno sarađuje sa njim, mogu samo da zaključim da se radi na dobijanju vremena da se završi ono što je Šapić naumio”, zaključujuje Pejović.

Aleksandra Šapića prvi komšija prijavio za nelegalnu gradnju

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
1.6K Shares
1.6K Shares
Share via
Copy link