Lifestyle

Kad primetiš ove signale menjaj život odmah

Da li je došlo vreme da promenite nešto u životu? Jedino stalno je promena, a život je isuviše kratak da bismo ga živeli onako kako ne želimo.

posao-zena
Izvor: Pixabay ©

Ovo su šest signala koji ukazuju na to da moraš napraviti neku životnu promenu.

Svaku nedelju počinješ tako što ti je prva misao u glavi kad će taj petak

Petak jeste zabavan, ali jedina stvar koja može biti zabavnija od petka jeste raditi posao koji voliš svaki dan. Ukoliko čekate da život počne za vikend, vreme je da razmislite o vašem načinu života i promenama. Potrebno je da budete iskreni prema sebi i napravite prave odluke, kako biste voleli život i ponedeljkom.

Živite za vaš odmor

Odomor jeste važan, ali ono što je još bolje od toga jeste živeti život u kom vam odmor nije neophodan. Odmori su zabavni i uzbudljivi, ali još zabavnije je graditi život u kom nećete zabavu svesti na dve dobijene nedelje za odmor. Nek zabava traje nedeljama.

kompjuteri-bus
Pixabay.com

Kada stanete i razmislite o tome, vi ne znate ništa o svojim prioritetima

Zapišite svoja 3 prioriteta na vrhu liste. Onda napiše 3 stvari na koje se veći deo života fokusirate. Da li provodite vreme živeći svoje prioritete? To je jedna od ključnih stvari na putu da se osećate ispunjeno u svom životu. Ukoliko se ne fokusirate na ono što je vama važno, onda je vreme da se naprave neke promene.

Nemate pojma šta vas pokreće, a nemate ni prostor da to otkrijete

Ukoliko niste pronašli svoju strast u sadašnjem životu, nećete je naći ako nastavite da radite uvek istu rutinu, iznova i iznova, iz godine u godinu. Dajte sebi vremena da shvatite ko ste, šta su vaši pokretači, šta vam je interes. Počnite da učite nove stvari, provodite vreme sa inspirativnim ljudima i radite više stvari koje vas uzbuđuju i manje radite stvari koje vam uzimaju energiju.

horoskop-prolece-ljubav-suma
Pixabay.com

Često ste ljubomorni

Možda se često osećate ljubomornim na nekoga, ako je to problem treba napraviti neke promene. Portažite fokus. Ponekad to podrazumeva pauzu od društvenih medija. Dopustite da vas inspiriše osoba na koju ste ljubomorni. Kada osećate ljubomoru, razmislite zašto želite to što druga osoba ima i šta su vaši motivi. Živite život pod spostvenim uslovima, fokusirajte se na sopstvene prioritete, strasti i prednosti, a to će vam pružiti mnogo više nego da pokušavate da budete neko drugi.

Ne možete da se setite kada ste poslednji put izašli iz zone komfora

Prema Neale Donald Valsch život počinje na kraju zone udobnosti. Putujte, radite stvari koje nikada niste, rizikujte…

Život je kratak da biste provodili godine živeći život kakav zapravo ne želite.

Izvor: www.lifehack.org

Više o poslovnim savetima

 

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link