Srbija Vesti

Jugoslav Ćosić i Jelena Zorić dali ostavke na sve funkcije i otišli sa N1

jugoslav cosic jelena zoric
Jugoslav Ćosić i Jelena Zorić, foto: Avaz

Doskorašnji direktor telvizije N1 Jugoslav Ćosić napisao je danas na svom Tviter nalogu da je dao ostavku na sve funkcije, kao i otkaz.

„Da otklonim svaku nedoumicu, u ponedeljak sam dao ostavku na sve funkcije kao i otkaz“, naveo je Ćosić na Tviteru.

„Činjenica da je kompanija odlučila da ne izdamo zajedničko saopštenje već je izdala svoje, pokazuje da sam doneo ispravnu odluku“, dodao je on.

U saopštenju koje je danas izdala Adria News predstavljen je Igor Božić kao novi direktor.

„Uvereni smo da će N1 sa novim rukovodstvom i timom vrhunskih novinara koje već ima, postati još uticajnija medijska kuća. Stabilna osnova koju smo izgradili proteklih godina tokom kojih je N1 prepoznat u javnosti kao pozdan izvor informisanja građana omogućavaju nam da nastavimo da se razvijamo, ojačavamo svoj tim i realizujemo nove, velike projekte“, poručuju iz uprave Adria News.

Oni su se zahvalili Ćosiću na saradnji i poželeli mu sreću u nastavku karijere.

„Dosadašnjem direktoru Jugoslavu Ćosiću, koji je vodio televiziju N1 od osnivanja, želimo puno uspeha na budućim projektima i zahvalni smo na svemu što je učinio u razvoju N1“, saopštilo je rukovodstvo Adria News, a preneo Danas.

Gotovo simultano sa Ćosićevom ostavkom, našu najpoznatiju nezavisnu televiziju i višestruko nagrađivana novinarka N1 Jelena Zorić posle sedam godina dala je otkaz na toj televiziji, saznaje Cenzolovka.

Jelena Zorić nije želela da potvrdi ovu vest, samo je kratko odgovorila da ne daje izjave. Cenzolovka je, međutim, potvrdu dobila iz više izvora sa TV N1.

Novoimenovani direktor Igor Božić kaže da nije bilo sukoba oko uređivačke politike i da promene neće uticati na program N1, što je, kako smatra, najvažnije od svega.

„Nastavljamo tamo gde smo stali“, zaključuje Božić.

Zasad nema dovoljno informacija o tome zašto je došlo do ovako ozbiljnih potresa na N1.

Nije jasno ni da li sa ostavkama imaju veze i trzavice koje su počele sa pojavom Euronewsa, televizije u vlasništvu Telekoma, koja nudi velike plate novinarima i urednicima.

Nekoliko novinara N1 već je prešlo na novu televiziju.

REM: N1, Nova S i Al Jazeera idu pod nadzor

OGLAS

233 Shares
233 Shares
Share via
Copy link