Srbija Vesti

Ponosu Palilule i SNS-a Aleksandru Jovičiću produžen pritvor za još 30 dana

jovičić palilula
Printscreen

Visokom funkcioneru Srpske napredne stranke i predsedniku opštine Palilula Aleksandru Jovičiću produžen je pritvor do 30 dana odlukom sudije za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu.

Ovakva odluka doneta je zbog mogućnosti da će osumnjičeni ometati postupak istrage uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Jovičiću, kome se na teret stavlja krivično delo trgovina uticajem, ima pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja.

On se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Sem Jovičića, uhapšeno je još nekoliko osoba. Zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave, prenosi Nova.rs.

Kako je Jovičić uspeo da ne spiska 350 hiljada evra od svadbe?

41 Shares
Share via
Copy link