Magazin

Svi skandali Jovane Joksimović: Mlađana izbacila, Rozgu napala zbog dece, koleginicu ponizila

jovana-joksimovic-2

Voditeljka je poznata po verbalnim obračunima sa gostima, ali i saradnicima u svojim emisijama, a mi smo izdvojili najzanimljivije.

Jovana Joksimović već godinama je veoma poznato TV lice. Voditeljka je često tokom emisija žestoka prema gostima, a ovu temu je ponovo pokrenuo njen nedavni sukob sa jednim sagovornikom.

Voditeljka i urednica jutarnjeg programa na TV K1 Jovana Joksimović, čiji je vlasnik njen suprug Željko Joksimović, i lider Pokreta „Oslobođenje“ Mlađan Đorđević su, naime, pre dva dana imali burnu raspravu u živom programu, koja se završila tako što je voditeljka izbacila svog gosta iz programa, što je nezapamćen skandal.

Naime, Đorđević je o Aleksandru Vučiću rekao da je, između ostalog, izdajnik, pa mu je Jovana ljutito rekla da nije u redu da priča o ljudima koji nisu prisutni u studiju, na šta joj je on odgovorio da je predsednik Srbije svuda, i naglasio da ne može ona da mu određuje koga će pominjati, da bi Joksimovićeva burno reagovala i tražila reklame.

Ova situacija pokrenula je lavinu komentara na društvenim mrežama, pa su krenuli da se dele i video snimci ranijih sukoba Jovane Joksimović i njenih gostiju, ali i saradnika.

Pre četiri godine je hrvatska pevačica Jelena Rozga gostovala u jutarnjem programu na TV Prva kod Jovane i njenog tadašnjeg voditeljskog partnera Srđana Predojevića, piše portal Nova.rs.

Govorili su o raznim temama, a u jednom trenutku se Jovana Joksimović dotakla majčinstva.

– Moraš naći nekoga. Mislim, nije ni to zabavljanje tako jednostavno. Ako ti se ne dogodi ljubav do nekih godina, onda moraš biti malo pragmatična. Nađi nekoga – Kažeš: „Ok, ja sam to i to godište. Ajde da nađem nekoga da imam sa njim dete – rekla je Jovana, a Rozga joj je duhovito odgovorila:

– Teške su mi ovo teme. Rano mi je, znaš.

Ipak, voditeljka nije odustajala.

– Znaš koliko je prošlo… Sigurno jedno dve, tri godine otkad si bila kod nas u programu i rekla da bi volela da imaš jednu malu curicu – rekla je Jovana Joksimović, a ovi njeni komentari su naišli na oštru kritiku javnosti i mnogi su smatrali da njeni komentari nisu bili na mestu.

Nakon negativnih komentara na račun voditeljke, video snimci ove emisije su obrisani sa zvaničnog kanala televizije.

Hrvatska pevačica Severina je jednom prilikom gostovala u emisiji „150 minuta“ i bila je gost Marije Kilibarde.

U jednom trenutku, na iznenađenje i same voditeljke, Seve je počela da priča o Jovani Joksimović.

– Imala sam neugodnost s vašom televizijom. Voditeljka je u jutarnjem programu pustila moje gole fotografije, koje su hakovane sa mog telefona. Naša deca su se igrala zajedno, poznajem i njenog muža, koji peva. Jednom prilikom sam mu čak i pisala repertoar za koncert. Dakle, njihovo dete i moje dete su se igrali zajedno, mi smo se družili, kao prijatelji, ali nevezano za to, takve stvari se jednostavno ne rade. Pustila je te fotografije u 10 sati ujutru na televiziji. To je bilo strašno – rekla je Severina i dodala da se od tada nije čula sa Joksimovićkom.

Inače, Jovana i Željko su bili na venčanju hrvatske pevačice i Igora Kojića, a jednog leta su Seve i Jovana čak i letovale zajedno, o čemu svedoče i zajedničke fotografije.

Upravo zbog toga nikome nije bilo jasno zbog čega je Jovana u emisiji komentarisala Severinine eksplicitne fotografije.

Mediji su u više navrata pisali u o sukobima Jovane Joksimović sa njenim saradnicima, te je jedna situacija svojevremeno zapalila društvene mreže.

Naime, mnogi su kritikovali voditeljku prilikom uključenja reporterke, jer je olako napravila podrugljivu šalu o depresiji.

Željka Mrđa je bila na terenu, odnosno razgovarala je sa sagovornicom na temu depresije i o tome zašto smo tužni.

– Je l’ si ti depresivna? – upitala je Jovana. Željka Mrđa, očigledno zbunjena pitanjem, zastala je i odgovorila:

– Ne, nisam, nisam.

Jovana ju je potom „posavetovala“:

– Dobro. Onda malo više entuzijazma. Da objasnimo gledaocima da je lepo… praznici .

Mnogi su na Tviteru osudili Jovanu zbog ovakvog ponašanja prema koleginici, smatrajući ga ponižavajućim, te naveli da depresija nije tema za šalu i da je ne treba ovako olako pominjati bez razmišljanja o tome kome i kako bi to moglo da naškodi.

Jednom prilikom se Joksimovićeva usred programa posvađala sa kamermanom. Naime, voditeljka mu je rekla da je ne snima u krupnom kadru, jer je smatrala da nema potrebe za tim, što je šokiralo gledaoce.

Ipak, najviše pažnje je privuklo to što odnosi između Jovane i njenog kuma i kolege Srđana Dragojevića zahladneli nakon što su oboje prestali da rade na televiziji na kojoj su godinama zajedno vodili jutarnji program.

Spekulisalo se o razlozima zbog kojih se prekinulo njihovo prijateljstvo.

Naime, nakon što je voditeljski par dobio otkaz na TV „Prva“ zbog, kako se tada pisalo, grubog kršenja radne discipline, Jovana i Srđan su se dogovorili da zajedno tuže televiziju na kojoj su radili nekoliko godina.

Zbog toga su potpisali i zajedničko punomoćje i dali ga pravnoj zastupnici koju je Jovana angažovala, ali kako su domaći mediji pisali, Joksimovićeva je u međuvremenu, zahvaljujući svom suprugu Željku, postigla dogovor sa televizijom o sporazumnom raskidu ugovora, te o tome nije obavestila svog kuma Srđana.

Ona mu je potom navodno ponudila posao na televiziji svog supruga, ali on to nije prihvatio i ubrzo je otišao u drugu medijsku kuću.

Tako su Jovana i Srđan, posle petnaestak godina saradnje koja je počela na RTS na inicijativu tadašnjeg generalnog direktora RTS Aleksandra Tijanića, prestali da budu tandem, a iako je ona i posle toga rekla da je između nje i Srđana i dalje sve u redu, on više nije želeo da govori o njoj.

U međuvremenu je Jovanin suprug Željko Joksimović kupio i agenciju Tanjug, pa je ona postala i glavni i odgovorni urednik.

Da li je ovim potezom Jovana Joksimović defintivino stavila tačku na prijateljstvo sa Srđanom Predojevićem?

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Šta reći o voditeljki koju zovu Dopičnjakuša, celu karijeru je izgradila na fizičkoj lepoti i dugim nogama.

OGLAS

424 Shares
424 Shares
Share via
Copy link