Magazin

Otvoreno pismo Jovana Memedovića o odlasku sa RTS-a: „Jedini način je bio da dam otkaz“

jovan-memedovic
Foto: Instagram/Jovan Memedović

Jovan Memedović dao je otkaz na RTS-u posle više od tri decenija rada u ovoj kući i to zbog „Etičkog kodeksa“ koji je usvojio Javni servis i koji brani da zaposleni na RTS-u dobijaju pare od privatnih produkcija za projekte koje rade na ovoj televiziji.

Jovan Memedović sada se na svom Instagram profilu oglasio otvorenim pismom i obrazložio odluku da da otkaz.

– U sred sam snimanja nove sezone „Potere“, a u isto vreme i postprodukciji novih epizoda „Sasvim prirodno“, koje će se emitovati od septembra na istom programu u isto vreme. Ja kroz rad govorim i šta mislim i u šta verujem.

Sada sam primoran da se na ovakav način obratim mojim gledaocima i poštovaocima moga rada – napisao je Jovan pa dodao:

– Nisam više zaposlen na RTSu, ali se pomenute emisije koje vodim nastavljaju kao i do sada. Razlog promene mog statusa je novodoneseni „Etički kodeks“ koji dovodi u pitanje mogućnost rada za privatne produkcije i radnog odnosa u Javnom Servisu u isto vreme.

Prethodnih 30 godina se radilo drugačije i to je prosto tako. Sada, jedini način da RTS zadrži obe emisije i njihovu ogromnu gledanost bio je da dam otkaz.

Emisija „Sasvim prirodno“ se ne može raditi u proizvodnji RTSa (objasniću zašto), a procenjeno je i da „Potera“ ne bi bila ista ako bi na moje mesto voditelja morao da dođe neko drugi, neko ko nije zaposlen na RTSu – objasnio je Memedović, a celo saopštenje pročitajte u objavi ispod.

Memedovićeve emisije ostaju na programu, predsednik UO RTS: „Sve je isto samo njega nema na platnom spisku“

Izvor: Kurir.rs/Blic

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link