Magazin Srbija

Jovan (17) u školi fura poseban stajling, s razlogom ga zovu Tito: Priča o (ne)običnom srednjiškolcu iz Kikinde

jovan bajkin
Printscreen/Facebook/jovanbajkin

Jovan Bajkin (17) iz Kikinde, učenik trećeg razreda gimnazije „Dušan Vasiljev”, ima malo drugačija interesovanja od svojih vršnjaka, ali i stajling.

Na nastavu dolazi u odelu, beloj košulji i kravati, sa aktovkom u ruci. Cipele se podrazumevaju, a svaka dlaka na glavi je na svom mestu. Njegov stajling je specifičan, a nadimak Tito s razlogom zaslužen.

– Nadimak sam dobio po bivšem predsedniku SFRJ. Tako su me prozvali još u osnovnoj školi. Dopada mi se Titovo vreme i kako su ljudi živeli u nekadašnjoj Jugoslaviji. Do podataka o Titu i nekadašnjoj državi dolazim u knjigama, ali volim i da pričam sa ljudima koji pamte kako je izledao život u Titovo vreme – kaže Tito iz kikindske gimnazije.

Jovan ima velike planove, ali ovaj mladi, genijalni učenik sebe ne vidi u politici i na mestu šefa države.

– Moj izbor je Pravni fakultet, a najveća želja je da postanem sudija. To me baš interesuje. Naravno, na predavanja ću odlaziti u odelima – poručuje Jovan i dodaje da ima četiri odela.

Priznaje da su se vremenom ostali gumnazijalci, ali i profesori navikli na njegov stil oblačenja.

– Naravno, u početku je bilo raznih komentara. Sad su se već svi navikli na mene. Za mene je sticanje znanja svečan čin. Iz tog razloga se ovako i oblačim. Po meni, odelo je najlepša odeća koju čovek može da obuče. To je moj izraz poštovanja prema školi i profesorima – pojašnjava kikindski Tito zašto u školu dolazi u odelu.

Izvor: Kurir

Mama iz Novog Sada zatražila pomoć oko zadatka iz matematike, da li je ovo preteško za 3. razred?

Luftika ##

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

200 Shares
200 Shares
Share via
Copy link