Magazin Novi Sad

Trener Liverpula, veliki Klop, uzvikuje „Vojvodina Novi Sad“ i pristaje na Vošine uslove (VIDEO)

Klop i Tanjga

Društvene mreže preplavio je snimak, koji je ubrzo postao viralan, u kojem trener Liverpula, čuveni Jirgen Klop, uzvikuje „Novi Sad, Vojvodina!“

Klop je zasigurno jedan od najboljih trenera na svetu, a od Liverpula je napravio pravu borbenu mašinu, koja je u proteklih nekoliko godina osvojila sve moguće trofeje i igra napadački, „hevi metal“ fudbal.

„No problem“ poručuje legendarni nemački trener

Snimak otpočinje tako što se prvo pojavljuje legendarni igrač Voše, Miroslav Tanjga, koji je sa novosadskim klubom osvojio čuvenu titulu prvaka Jugoslavije 1989. godine.  On se obraća predsedniku kluba sa Karađorđa putem video poziva sledećim rečima:

– Predsedniče, moram da ti kažem da sam ti našao novog trenera. Sve sam se dogovorio oko uslova. On će ti sad reći da pristaje na sve uslove – poručuje Tanjga i okreće kameru, da bi se u sledećem trenutku odmah pored njega u kadru pojavio Klop.

Tanjga ga pita na srpskom jel pristaje na sve dogovoreno, a Jirgen, sa okrenutim kačketom i cvikerima za sunce nonšalantno odgovara sa „No problem“, da bi posle uzviknuo „Novi Sad, Vojvodina, Novi Sad“.

Iako su se možda navijači Voše ponadali u početak prelepe fudbalske bajke, ipak je u pitanju dobra šala dvojice starih pajtaša.

Tanjga i Jirgen stari prijatelja

Tanjga i Klop su prijatelji odranije, a zajedno su nastupali od 1996. do 1999. godine u Majncu 05. Tanjga je pričao o svom prijateljstvu sa Klopom, poručujući u intervjuu za Telegraf da se često čuju.

„Veliki je psiholog, on nije tu da napravi trening, trening može da napravi svako. U trening se uključuje povremeno, ali je on taj koji bira pojačanja, određuje taktiku i sastavlja tim, vodi meč, i to je najbitnije. Ali je i majstor da nađe svoje saradnike. Oni znaju da naprave trening, svrhu treninga, imao je dugo i (Željka) Buvača, on je bio jako bitan čovek u njegovoj karijeri. Kod njega je jako bitno i što ne možeš da ga prevariš ili slažeš, on to odmah ‘provali'“, ispričao je jednom prilikom Tanjga.

Izvor: 021

Novosađanka Lana (11) dribla bolje od Nejmara, sanja dres Srbije i predvodi Derbijev tim šampiona (FOTO, VIDEO)

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link