Izbori 2020 Magazin

Jerkov: Roditelji su mi zabrinuti zbog Lutovca, a ne zbog Šešelja

Potpredsednica DS-a Aleksandra Jerkov, koja će sutra biti saslušana u policiji, kaže da je i dalje u neverici zbog krivične prijave koja je zbog navodnog falsifikovanja potpisa podneta protiv nje.

– Za 18 godina bavljenja politikom nijedan protivnik nije podneo krivičnu prijavu protiv mene. Doživela sam da me moj predsednik naziva kriminalcem i da svojim roditeljima objašnjavam da neću biti uhapšena. Oni su danas zabrinuti, ne zbog pretnji Vojislava Šešelja i SRS, već zbog toga što je predsednik moje stranke podneo krivičnu prijavu protiv mene – rekla je Jerkov za portal Nova.rs.

Ona je dodala da sve što je uradila – uradila je u korist Demokratske stranke, a poziv koji je dobila od policije nije želela da komentariše.

Podsećamo, Pravni tim DS podneo je krivične prijave protiv tri člana te stranke, a zbog falsifikovanja više potpisa koji su prikupljeni za sazivanje sednice Glavnog odbora za 17. maj.

Kako je ranije potvrđeno portalu Nova.rs, osim Jerkov nadležnom tužilaštvu prijave su podnete i protiv Predraga Spasojevića i Dejana Babarogića, koji su fizički predali potpise za sazivanje sednice Glavnog odbora stranke za 17. maj.

U prijavi se navodi da su “napravili lažnu ili preinačili pravu ispravu u nameri da se takva isprava upotrebi kao prava”.

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

116 Shares
116 Shares
Share via
Copy link