Poznati

Karleuša se izblamirala na Instagramu, pa brže-bolje obrisala objavu (FOTO)

karleusa-jelena
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Jelena Karleuša rano jutros objavila je poruku podrške Kanjeu Vestu koja je doživela ogroman broj negativnih reakcija njenih pratilaca. Objavu je posle nekoliko sati obrisala sa Instagrama.

Karleuša, koju Kanje Vest prati na Instagramu, pokušala je još jednom da privuče njegovu pažnju, ovoga puta relativizujući pokret „Black Lives Matter“, nastao u avgustu 2020. godine, nakon smrti Dordž Flojd, koji je brutalno ubijen od strane policije u SAD.

Kanje je na svom Instagramu objavio fotografiju na kojoj piše „White Lives Matter“, aludirajući na to i da su „životi belaca važni“, što je izazvalo ogromno negodovanje njegovih fanova na Instagramu. Ovakav slogan je potpuno besmislen, s obzirom na to da belci u SAD nisu ugrožena, manjinska niti diskriminsana grupa.

karleusa instagram
Printscreen/Instagram/karleusastaar

Karleuša, kojoj su fanovi poručili da ne razume društveno – političke prilike u Americi, pokušala je da odbrani Kanjea, deleći istu fotografiju sa istim sloganom. Karleuša je u dugačkoj i opširnoj objavi relativizovala ovaj značajan pokret nastao u SAD, navodeći da su „svi životi važni“ – što nikada nije ni bilo dovedeno u pitanje.

Ona je na kraju i tagovala Kanjea Vesta.

– Reći da su životi belaca važni je najgenijalniji način da se belci stave u isti nezavidan položaj kao i crnci. Jer sav život je važan. Izgovoriti ovaj slogan i staviti ga tako smelo na jednu jedinu majicu bio je najveći doprinos crnačkoj kulturi koji je njena stvarnost ikada dala u isto vreme. Nikada se nije tvrdilo da su životi belaca važni. Uvek se podrazumevalo. Kanje je iskoristio svoju poziciju jednog od najuticajnijih ljudi današnjice da pokaže svu apsurdnost rasizma i bele nadmoći na ovom razorno inteligentnom i ludo hrabrom načinu svog sociološkog i kulturnog rata. Mnogi nisu razumeli i s jedne i s druge strane, ali ni jedan vizionar nije bio shvaćen u ovom vremenu. Zato će Kanje ostati upamćen u vremenu koje dolazi. Mora da je rođen u pogrešno vreme za sebe, ali pravo za ovu planetu. Ovakvu golu hrabrost niko nije pokazao, rizikujući sve i ne plašeći se toga, čvrsto verujući u svoju pravo. Balkanci će ovakav karakter prepoznati samo u još jednoj osobi iz ovog dela sveta… zato se Kanje i ja odlično razumemo, iako se ne poznajemo. Ukratko, nije bilo boljeg načina da se kaže da su životi crnaca važni i da se skrene pažnja celom svetu na taj slogan od onoga što je Kanje uradio. I sve to sa samo jednom običnom majicom. Planeta priča. Dobro urađeno – napisala je ona.

U samo dva sata, koliko je objava bila na njenom Instagramu, dobila je više od dve stotine negativnih komentara njenih besnih pratioca iz sveta koji su joj poručili da će je otpratiti i da nema pojma o čemu govori. Karleuša je bila predmet sprdnje i među domaćim pratiocima koji su na Tviteru komentarisali da „tone sve dublje u blato“, kao i da je ovo samo još jedan od njih pokušaja da privuče Kanjeovu pažnju.

Ranije je to radila slikajući se gola u patikama koje je on dizajnirao i objavljujući njegove pesme na svojim storijima.

Izvor: Nova.rs

„Nisi kafe kuvarica da šetaš bez šminke i neisfenirana“: Karleuša žestoko udarila na Slobodu Mićalović

18 Shares
Share via
Copy link