Magazin

Đokovići ne tuku decu, a evo zašto Stefan i Tara nikada nisu oduvali rođendanske svećice

jelena đoković
Printscreen

Jelena Đoković iz braka sa teniserom Novakom Đokovićem za sada ima ćerku Taru i sina Stefana, a na jednoj organizovanoj panel diskusiji govorila je o načinima kojima ona i Novak vaspitavaju svoju decu. Za razliku od uvreženog mišljenja da je „batina iz raja izašla“, mudrosti koja se u našem narodu prenosi sa kolena na koleno, poznati par odlučio je da drugačijim pristupom vaspitava svoju decu, da budu pre svega dobri i neagresivni ljudi.

– Moja deca su prva generacija dece u našoj porodici koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, moji baka i deda, Novakovi takođe. Stefan i Tara su prva generacija i verujem da će to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista promeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti – kazala je Jelena.

Ona je podstaknuta crkvenim simbolima, narodnim verovanjima i sopstvenim zaključcima odlučila da ne praktikuje paljenje svećica na dečijim rođendanskim tortama.

– Svi smo u kosovskim manastirima i crkvama palili sveće za žive i pokojne, za zdravlje i mir. Sveća je simbol nesebične žrtve, ona gori da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju? Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim taj običaj – otkrila je Đoković, a preneo je Mondo.

Crnogorci otkrili novu vrstu puža i s razlogom ga nazvali po Đokoviću

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

157 Shares
157 Shares
Share via
Copy link