Lifestyle

Jelena Đoković ne koristi parfem

jelena-djokovic-2

Supruga najboljeg tenisera sveta, Jelena Đoković, često na društvenim mrežama objavljuje savete i deli detalje iz svog privatnog života. Jedna od poslednjih objava koja je izazvala pažnju javnosti tiče se njenog priznanja da ne koristi parfem.

Naime, ona je podelila poruku jedne pratiteljke koja joj je poručila da voli njenu energiju i optimizam, ali ju je i upitala šta misli o industriji parfema.

– Zračiš baš pozitivnom energijom, vidi se da si dete u duši, spontano i uvek željno znanja. Pojavilo mi se pitanje, šta je sa industrijom parfema, jer i to svi volimo, još jedna tema za istraživanje – napisala je Jeleni obožavateljka, a preneo Telegraf.

Parfem je no-no

Jelena joj je odgovorila u istom tonu i otkrila da zapravo ne koristi parfeme.

– Drago mi je da učimo zajedno! Ja odavno koristim eterična ulja, a ne parfeme, ali sjajno pitanje – odgovorila je Jelena Đoković.

Po čemu se razlikuju esencijalna ulja od parfema?

Razlika je jednostavna – esencijalna ulja su zapravo prirodni parfemi.

Esencijalna ulja su aromatična ulja koja se izdvajaju iz biljke. Koriste se u aromaterapiji, dodaju se u parfme i koriste se kao arome za hranu. U aromaterapiji upotrebljavaju se na razne načine i služe za lečenje tela. Osim fizičkih koristi koje čovek ima, korišćenjem ovih esencija poboljšava se psihološko stanje.

Najčešći tipovi esencijalnog ulja su: lavanda, kamilica, eukaliptus, pepermint i đumbir.

Eterična ulja su visoko koncentrisane supstance i često je dovoljna samo jedna do dve kapi da biste dobili blagotvorno dejstvo. Međutim, baš iz tog razloga treba ih koristiti pažljivo.

Podeljena mišljenja

Mišljenja o životnom stilu Jelene Đoković su podeljena, zbog svojih kontroverznih stavova i izjava u javnosti, Novakova supruga je više puta bila meta kritika.

O onome šta je govorila se oštro debatovalo, kako na društvenim mrežama, tako i u domaćim i stranim medijima.

Instagram cenzura

Jedan od najnovijih stavova Jelene Đoković pre dva meseca je izazvao oprečna mišljenja javnosti, a Instagram je čak i cenzurisao njen video i označio ga kao “lažnu vest”.

Supruga poznatog tenisera objavila je desetominutni video u kome je objavila video-materijal izvesnog američkog lekara koji je uzrok širenja koronavirusa pripisao ekspanziji 5G mreže.

Vest o cenzuri supruge najboljeg tenisera na svetu završila je i u britanskim medijima, tačnije na “Daily mail-u”.

Sapuni i kupke od sopstvenog mleka

Još jedan slučaj u vezi sa Jelninim stavovima koji je objavila putem Instagrama dogodio se pre nekoliko meseci, kada je na storijima objavila da će praviti sapune i kupke od sopstvenog zamrznutog mleka.

“Vratili smo se kući nakon četiri meseca provedenih na putu i pronašla sam sve ove kesice zamrznutog mleka. Dane i noći sam provela u ‘pumpanju’ i deo mene ne može da veruje da nisam uspela da ih iskoristim. Sad mi svi kažu da im je istekao rok i da bi trebalo da ih bacim, ali jednostavno ne mogu. Srećom, dobila sam mudar savet kako da ih iskoristim – za pravljenje sapuna, kupki, kozmetičkih preparata. Upravo ću to i uraditi”, napisala je ona tada na fotografiji.

Romantizovano siromaštvo

Krajem februara meseca ove godine, Jelena je bila i govornik na konferenciji na temu ”Originalni razgovori”. Neke od tema bile su kako napisati dobru radnu biografiju i motivaciono pismo, šta je važno istaći tokom razgovora za željenu poziciju, kako se gradi lični brend u poslu i koja znanja i veštine su neophodne za današnje tržište rada i slično.

Na ovu temu predavanje je održano na inicijativu magazina “Original” i Fondacije Novak Đoković. Konferencija je okupila više od 600 ljudi, a Jelena je tada izjavila da “ne veruje u male plate”, te da se, kako je rekla, u Srbiji “romantizuje siromaštvo”.

Iako većina javnosti smatra da Jelena nije mislila ništa loše, te da je mladima želela da poruči da treba da traže i zahtevaju više, jedan deo građana poručio je “Kako te nije sramota?”.

Karijes i trudnoća

To međutim nije sve. Jelena je u maju ove godine svojim pratiocima dala još jednu dilemu za diskutovanje. Zbog video snimka koji je objavila na svom Instagramu, a u kome je pričala o zdravlju zuba, karijesu, trudnoći, ali i generalnom fizičkom zdravlju, ponovo je naišla na osude kako domaće, tako i svetske javnosti.

“Danas imamo jako puno problema sa plodnošću i žene imaju problema da zatrudne, a dosta uticaja ima takođe i problemi sa zubima – karijes, nagomilane naslage i bolesti desni”, istakla je ona tada u lajvu na svom Instagram profilu.

Zbog ovoga, supruga našeg tenisera odlučila je da se u autorskom pismu za domaće medije obrati građanima Srbije i da pojasni da, kako je rekla, svako ima pravo na svoje mišljenje. Njeno autorsko pismo ujedno je služilo i kao odgovor za sve gore navedene kritike.

Da je Jelena Đoković rekla da deci daje viršle dobila bi aplauz, ovako je i dalje antipatična i zla folirantkinja

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Meni je ova zena draga. Obrazovana je, obisla svet, skromna kraj svega sto moze da ima. Odusevljava me jednostavnost u oblacenju i svedeni stil. Po meni postoje oblasti koje moze i ima pravo da komentarise. Ali postoje i oblasti previse strucne, a ona nije iz te oblasti, npr.medicinska pitanja. To treba da ostavi lekarima i da se u to ne uplice.

76 Shares
Share via
Copy link