Magazin

Javila sam se bivšoj ljubavi posle 40 godina, a kad sam pogledala njegov Fejsbuk sećanja su me slomila

par-proslost

Dina (64) je već tri godine udovica. Ona je za portal Moje vrijeme ispričala kako je ljubav svoga života prepustila drugoj ženi, i to zbog sopstvenog ponosa.

Otkrila je da mu se prva javila nakon više od 40 godina, te da su sada prijatelji na Fejsbuku.

– Meni je bilo 17, a mojoj tadašnjoj velikoj ljubavi 20 godina. Nakon spontanog upoznavanja, počeli smo da se zabavljamo. Zaljubljenost je bila obostrana, voleli smo se i uživali u našim zajedničkim trenucima. Upoznao me sa svojom porodicom koja me lepo primila svaki put kad smo ih posećivali. Jednako je tako bilo i s mojom porodicom, on je zavoleo njih i oni njega – ispričala je Dina.

Njen dragi je morao u vojsku, a predložio joj je da se pre odlaska vere, ali Dina nije pristala.

– Bio je to za nas baš težak rastanak. Pre odlaska mi je predložio da se verimo, ali ja nisam pristala jer sam smatrala da se nismo dovoljno dobro upoznali, što sam mu i rekla. Bio je jako tužan, ali me je razumeo i prihvatio moje mišljenje. Dopisivali smo se redovno, svako pismo sam čekala s nestrpljenjem – kazala je.

Mislio je da ga je varala

– Mislim da nije potrebno opisivati emocije koje bi me preplavile čitajući njegova pisma, svaki put bih se rasplakala. Povremeno je dolazio na odsustvo kući, a na odlasku smo uvek iznova zajedno plakali i zaklinjali se na večnu ljubav. Sve je bilo kao u ljubavnim filmovima dok mi jedno njegovo pismo nije donelo veliko razočaranje. Napisao mi je: ‘Prevarila si me’. Pisala sam mu da nije istina i pitala ga otkud mu ta pomisao. Ni dan-danas ne znam ko ga je slagao tako nešto – dodala je.

Dinu je duboko potreslo njegovo pismo, te je dane provodila plačući.

– Rekao je da me je neko video kako šetam zagrljena s nekim dečkom po gradu. Dani su mi prolazili u plaču i boli. Kad je došao iz vojske, iznenadio me poziv moje mlađe sestre da izađem pred kuću jer me on čeka napolju i želi da razgovara – otkrila je.

Međutim, Dina nije htela da izađe i popriča s njim.

– Znam da je to bio trenutak o kom sam sanjala i silno sam želela da se pojavi i zamoli za oproštaj, ali ja sam mojima kroz plač govorila da ne mogu da izađem napolje. Imala sam svoj stav i držala sam ga se. Bolelo me do beskonačnosti! Sada znam da je to bila neka vrsta ponosa. Kad je otišao, znala sam da je to zauvek – kazala je.

Njih dvoje su nakon toga nastavili sa svojim životima, ali Dina nikad nije zaboravila svoju veliku ljubav.

Poruka nakon više od 40 godina

– Dani i godine moje boli su prolazili. U firmi gde sam se zaposlila radila je njegova rođaka od koje sam čula da se oženio. Praznina i bol u srcu i duši su me gušili. Vreme je prolazilo, on je dobio ćerku i nazvao je mojim imenom. Ja sam imala nekoliko kratkotrajnih veza, ali sam u svim vezama bila opsednuta njim i svakog sam s njim upoređivala – ispričala je Dina koja se ipak na kraju udala za dobrog čoveka.

– Udala sam se za čoveka koji me je privukao svojim zaista lepim osobinama. U braku smo dobili dvojicu sinova, lepo smo živeli u nastojanju da naši sinovi dobiju potrebnu ljubav i obrazovanje, što se na kraju i ostvarilo – ispričala je Dina, te otkrila da se za vreme rata njena porodica preselila u Dansku.

– Mi smo otišli u Dansku, a moja nezaboravljena ljubav živi u Americi. Danas imam 64 godine, muž mi je umro pre tri godine. Nekih godinu dana nakon njegove smrti poželela sam da stupim u kontakt s bivšom ljubavi, te sam mu se javila porukom.

– Odgovorio mi je rekavši da želi da me nazove. Pričali smo i sad smo prijatelji na Fejsbuku. Šaljemo poruke jedno drugom, a od njega mi stignu i pesme o našoj ljubavi. Moram priznati da sam pregledala njegove fotografije i objave koje je stavljao prethodnih godina i našla pesme koje govore o bivšoj ljubavi koja se ne zaboravlja. Poželela sam mu srećnu budućnost u ljubavi s porodicom. Duboko u mom srcu ja tu ljubav još uvek nosim, ali sudbina nije bila na našoj strani – istakla je.

Srpkinja zavela holivduskog superstara, u ljubavi su 23 godine, zbog nje je prešao u pravoslavlje

Izvor: Moje vrijeme

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link