Koronavirus Magazin

Japanac pedalao do Srbije da primi vakcinu pa se zaglavio u birokratiji

japanac
Foto: Printskrin/YouTube

Japanac Takakomi Asahi okretao je pedale sve do  Niša kako bi primio vakcinu protiv korona virusa, jer je čuo da je u Srbiji to jednostavno. Međutim  još nije uspeo da se vakciniše. On već tri godine obilazi Evropu biciklom, a u Srbiju je došao iz Makedonije jer mu prema pisanju medija činilo da će ovde najlakše dobiti vakcinu i nastaviti putovanje.

Pandemija korona virusa promenila je planove svetskom putniku iz Japana Takakomiu Asahiu, jer teško prelazi granice. Pomislio je da će kada pređe granicu Srbije upravo tu najlakše uspeti da se vakciniše, jer su mnoge zemlje dobile vakcinu od Srbije a vakcinisani su i stranci, o čemu je čitao u medijima.

On sam još nije jedan od stranaca vakcinisanih u Srbiji. U Niš je došao pre nekoliko dana i dva puta pokušao da se vakciniše, ali, kako navodi, nije uspeo jer nema potvrdu prijave prebivališta.

– Ja sam konkurisao na zvaničnom sajtu, ali nema odgovora. Čuo sam da ovde mogu da se vakcinišu i stranci, pa sam došao da pokušam jer se čini da ovde ljudi imaju najveći izbor vakcina. Ovde sam nekoliko dana, planiram da ostanem još malo i okušam sreću- rekao je Asahi za Južne vesti-

japanac
Foto: Južne vesti

Asahi izgleda nije jedini stranac koji je u Niš došao zbog vakcine. Upoznao je još jednog zemljaka koji je ovde iz istog razloga.

– Sasvim slučano upoznao sam još jednog Japanca koji je u Nišu iz istog razloga. Rekao mi je da pokušam u Bugarskoj, ako ne uspem ovde. Pandemija me je zatekla u Portugalu i tu sam bio pet meseci, dok nisu otvorili granice. Pre Srbije bio sam u Severnoj Makedoniji i u Albaniji. Ako dođem do vakcine, sledeća destinacija je Poljska- kaže Asahi

Kako navodi, želi da nastavi putovanja a bez vakcine se ne oseća sigurno. Prelazak granica uz karantine i PCR testiranja su veliki trošak. Ukoliko uspe u svom planu ostaće da gostuje u Nišu još nekoliko nedelja kako bi sačekao i drugu dozu, a onda nastaviti sa putovanjem.

Izvor: Južne vesti

Korona virus i vakcinacija u Srbiji: Od vola na ražnju, preko uskršnjih bonusa do 3.000 dinara

240 Shares
240 Shares
Share via
Copy link