Svi nutricionisti su saglasni da je doručak najvažniji obrok u danu i da je kvalitetan i „jak“ obrok najbolji način da uspešno započnete dan.
Jaja sa slaninom čest su prizor na srpskim trepezama i nesumnjivo su dobar izbor za početak dana. Međutim, jaja sa slaninom na italijanski način dobijaju sasvim drugu dimenziju.
Sastojci:
- 150 ml mleka
- 10 gr suvog kvasca
- oko 150 gr brašna
- so
- 30 ml ulja
- 50 gr slanine
- 3 jaja
- 50 gr sira
Priprema:
Napravite testo. Pomešajte mleko, brašno , suvi kvasac i so. Umesite dobro i ostavite da testo nadođe oko 45 minuta.
Slaninu ispržite da bude reš, razvaljajte testo, stavite u nauljen pleh. Napravite mala udubljenja za jaja, stavite jaja u svako udubljenje.
Okolo stavite slaninu, dodajte rendani kačkavalj, pecite na 200 Celzijusa oko 15 minuta.
Dodaj komentar