Lifestyle Magazin

Doktor Solaković o važnosti doručka: Kod nas je prvo kafa, cigara i gledate u nebo…

Doktor Emir Solaković je čuveni kardiohirurg iz Bosne i Hercegovine. U poslednje vreme postao je izuzetno poznat u regionu zbog svog nesvakidašnjeg, možemo reći narodskog, govora kada priča o zdravstvenim problemima i greškama koje ljudi prave kada je njihov organizam u pitanju.

Kada je gostovao na N1 televiziji pričao je o važnosti doručka, ishrani, uticaju šećera i masti na organizam.

Ispričao je da se bavio sportom, ali je u jednom trenutku shvatio da mu nije dobro.

„Išao sam na razna snimanja, tražio sam sebi problem. Kopao sam i kopao. Na kraju su došli meni da sam ja psihički poremećen. Knjige su nastale iz toga, pišući, da sami sebi pomognete. Vi ste ti koji tražite sebi dijagnozi, držite palicu u svojim rukama. Ja sam lekar, nas pacijenti mrze. Kad sam ušao pod anesteziju, tek sam tad shvatio muke i nedaće jednog pacijenta. Tad sam postao kao lekara puno bolji čovek i puno bolji prema pacijentu. Ja sam obični čovek, iz naroda. Ja sam vaš, pisao sam knjige i govorim za svoj narod, svoje ljude, da oni to shvate i nauče. Mnogi su promenili živote i mnogi mi se zahvaljuju. Vi drugog izbora nemate. Imate medije“, poručio je te dodao:

Doktor Solaković otkriva trik za savršen seks: Pre odlaska u krevet, uključi mozak!

„Jednostavo, nema niko da se brine o vama. Svi su protiv vas. Gde god krenete, svi su protiv vas. Ja želim da vi naučite da znate šta ćete jesti, uzimati i ponašati se u bilo kojoj situaciji. Organizam je napravljen pre stotine i stotine hiljada godina. Govorim ljudima da naša mašina traži to i to, takvu i takvu hranu, ponašanje. Ako ćete uzeti baklavu, operite je, saperite sve i to pojedite. Između šećera i masnoće, bolje pojedite masnoću, šećer je vrlo opasan“.

Poručio je gledateljima da ujutro prvo što treba uraditi je doručkovati.

„Ujutro kad se probudite morate doručkovati, to morate jer preko noći ne jedete, a organi rade. Kad se probudite kod nas je prvo kafa, kafa, cigara i gledate u nebo. Uzme kocku šećera i on je sit. Organizam traži proteine, traži ono što nije imao i onda počne sam sebe jesti. 30 godina maltretiramo organizam, posle toga on nas ganja. Je li to život?“, pita se dr. Solaković.

Podsetimo, poznati ruski doktor Leo Bokerija ne deli Solakovićev stav o doručku.

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

173 Shares
173 Shares
Share via
Copy link