Magazin Novi Sad

„Deca vam smetaju, ali psi NE!“: Mama iz Novog Sada očajna, niko neće da joj iznajmi stan

zena-deca-telefon

Životinje ili deca, ko je veća štetočina po čiste zidove, tapacirung na krevetima i lakirani parket? Ovo je ukratko tema rasprave koja se vodi na društvenim mrežama a koja iz minuta u minut prerasta u rat.

Pas može ali dete, ipak ne

Sve je počelo kada se Novosađanka u grupi za iznajmljivanje stanova požalila da ne može da nađe dom jer ima dete. A to je zapalilo internet.

– Pljujte me slobodno, ali moram da kažem, kakvi smo to ljudi postali. Koliko sam brojeva okrenula za stan, čim spomenem dete: „Odmah izvinite, ipak ne“, a da dovedem psa, onda može, je l`? Hoćete natalitet, hoćemo decu da se rađaju…pa gde? A to su uglavnom bile žene sa kojima sam razgovarala- napisala je ova dama i nastavila:

– Ne znam imaju li oni decu ili unučad. Sramota! Dete koje je ceo dan u vrtiću, koje bi tu samo prespavalo i to im smeta. Da, studenti će biti fini i uredni i oni imaju prednost. I da unapred kažem, mogu i ugovor da potpišem, da stan vratim u stanju u kakvom sam se uselila, sve lepo da potpišem, ko ne veruje, ali jok. Nema nikakve vrste dogovora, razočarana sam, besna – napisala je u objavi besna majka.

Reakcije su bile brojne, od onih koji se slažu sa Novosađankom ili su bili u sličnoj situaciji, do onih suprotnih koji isto nikada ne bi iznajmili svoj stan ljudima sa malom decom „jer su štetočine“.

Dete je štetočina u rangu psa

– Studenta, ili mladog čoveka od 18 mogu lako će da pedaliraju kako hoće i da mu izdaju rupu, malo dete već teže najuriti kad se ukaže druga prilika. I  štetočina je u rangu psa, eto tako nekako. Srećno u potrazi – napisao je jedan član grupe našta mu ostali repliciraju:

– Ja sam ljubitelj životinja, imam dva psa i troje dece. Samo me zanima koja je vaša dijagnoza, jer razumna osoba ne bi ovo napisala. Ili se možda niste samo dobro izrazili.

Prepiska, deca štetočine
Foto: Printskrin/Facebook/Kurir

Na raspravu se nadovezuje još jedan korisnik rečima:

– Pa istina je da smo svi kao deca bili štetočine. Hoćeš da kažeš da nikad nisi ništa razbila, pocepala, zaparala, išarala, umazala, itd. nešto?

Jedna mama piše:

– Isto sam doživela kada sam trudna tražila stan, čovek mi je rekao da stan nije namenjen za dete sa odvojenom sobom sve najnormalnije, ne znam šta bi dete uradilo uništilo ceo stan.

Izvor: Kurir

Oglas za iznajmljivanje sobe u Novom Sadu razgnevio Tviter: Kako vas nije sramota?!

Luftika redakcija

komentar

Klikni da objaviš komentar

 • Meni lično smetaju i deca i kučići i kanarinci i pušači i nezaposleni i dokoni itd itd. (Kada bih ja izdavala stan.)
  Svoj minijaturni stan sam stekla u 35. godini jer sam bila svesna da trudna ili sa detetom neću moći da iznajmim stan.
  U 36 prvi pobačaj u 38 drugi pobačaj, sada 42.5 godine i 3 stimulisana postupka vantelesne oplodnje – dece nemam. U međuvremenu mi je i brak pukao posle 6 godina jer dece nema.
  Nisu mi krivi stanodavci jer sa svojom imovinom imaju pravo sami da odlučuju šta će da rade i kome da izdaju ili ne izdaju.
  Ali dok je gospođa rađala decu i istovremeno bila beskućnik, ja sam radila dva posla po 14-16h sati dnevno i otplaćivala kredit. Sad ona ima decu, a ja imam stan. To je život. (Ne mislim ni da je ona super prošla, a ni da sam ja. Tako je kako je.)

OGLAS

3.5K Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap