Beograd Koronavirus

Za Srbiju nema zime – izumi koji će nas spasiti od koronu

Maska
Foto: uzivoizprevoza

Dok epidemiolozi konstantno apeluju na nošenje zaštitnih maski, koje uglavnom nakon jedne upotrebe možemo da bacimo, neko se svojski potrudio da ide ispred vremena i napravi funkcionalan sklop usisno – izduvne konstrukcije koja se nosi na glavi.

Za ovaj patent još uvek nije podneta zakonska prijava za zaštitu pronalaska, te stoga, kradite ideju dok još možete!

maska
Foto: uzivoizprevoza

Postupak pravljenja je sledeći: kupite crevo, isečete dva dela, povežete žicom, „izrežete“ oči, i to je to – dobijete zaštitnu masku sa usisnom i izduvnom granom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Uživo iz BG tramvaja i buseva (@uzivoizprevoza)

Ako vam je ovaj postupak ipak previše komplikovan, evo nekih jednostavnijih rešenja koja su naši sugrađani videli za shodne u odbrani od korone.

Rešenje broj 2: Celokupan postupak izrade nam nije poznat, ali sistem je sličan kao kod prvog rešenja. Benefiti ove zaštitne maske su i to što vam se ništa ne može obiti o glavu.

maska
Foto: uzivoizprevoza

Rešenje broj 3: Prilično je jednostavno, pre stavljanja maske, u usta ubacite jednu slamčicu koja će omogućiti protok i izduvavanje vazduha, jer vas maska u tom procesu potpuno sabotira – ne dozvolite da se ugušite!

Maska
Foto: uzivoizprevoza

Rešenje broj 4: Iako najjednostavnije rešenje do sada, ono je multifunkcionalno: ako vam, ne daj Bože pripadne muka u prevozu, možete povratiti a da se ne mučite da zovete vozača da zaustavi autobus ili da tražite kesu po torbi; uz to, ne morate ni da plaćate 6 dinara kesu u marketu!

Maska 4
Foto: uzivoizprevoza

Rešenje 5: Luk! Za sve što vas muči, tu je luk da reši problem – ovaj put je za spoljnu upotrebu.

Maska
Foto: uzivoizprevoza

Nadamo se da će vam sada pasti kamen sa srca, kada pored antikovid vakcina (kojih se libimo) postoje i alternativna rešenja za sprečavanje zaraze. Naši lokalni stručnjaci su se domišljato pobrinuli za to.

Bez maske ni u bašti, kaže Kon, kazne slede. OK, a ova 3 musketara? Ništa, a?

Kristina Bondžulić

Poetičan diskutant. Disciplinuje misli pisanjem

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


25 Shares
Share via
Copy link