Beograd Magazin

Za Riplija: Novobeogradski stanodavac traži 400 € i depozit za plan sa papira nacrtan olovkom

Nacrtani oglas za stan
Foto: Printscreen / Facebook / Izdavanje stanova - Beograd / Nemanja Joksic

Nakon ogromnog skoka cena nekretnina i astronomskih mesečnih renti, svedoci smo da se u najvećim srpskim gradovima kojekakvi ćumezi izdaju za veliki novac, pa nije čudo što podstanarima privuče pažnju oglas gde se stan izdaje za iole razumnu cifru.

I dok se mnogi stanodavci trude da dobrim fotografijama privuku potencijalne podstanare i prikažu stan možda boljim nego što izgleda u stvarnosti, jedan novobeogradski rentijer se odlučio za nešto drugačiji pristup, koji kao da više odgovara Riplijevoj rubrici “Verovali ili ne”.

“Fotografisaću kad budem u blizini”

“Kada budem do stana slikaću stan, nisam u blizini”, napisao je stanodavac ispred krajnje zanimljivog oglasa u Fejsbuk grupi za izdavanje nekretnina.

Naime, vlasnik se poslužio papirom i olovkom, pa su tako podstanari umesto fotografija dvosobnog stana, dobili samo raspored na papiru i traženu sumu od 400 evra, plus isto toliko za depozit, piše Telegraf Biznis.

“Stan je dvosoban, 55 kvadrata, treći sprat, dva lifta, nenamešten, ima lođu i ostavu, odmah pored Osnovne škole ‘Branko Radičević’, izvorno stanje.

U krugu od 300 metara: škola, obdanište, Dom zdravlja, pijaca, TC Piramida, tramvaji i autobusi. Savski kej je na 500 metara. Može sa kućnim ljubimcem”, napisao je dotični Nemanja.

“Plaćam sa nacrtanih 400 evra”

Pored toga što su ljudi bili revoltirani postavljanjem oglasa na ovakav način, bilo je i onih koji su iskoristili ovakav pristup da se i sami našale.

Jedan od sugrađanina nacrtao je tako “400 evra” na papiru i napisao: “Evo ja bih ako može da ovim putem uplatim depozit”.

Neki su vlasnika upitali i za šta traži depozit od 400 evra, s obzirom da stan nije namešten.

“Ja sam podstanar baš u bloku 45, baš pored OŠ “Branko Radičević”, baš sam ušao u prazan, polurenoviran stan, i baš plaćam 250e kiriju. Kad saberem kiriju, infostan, struju, dodatno održavanje, upravnika, kablovsku, internet, svi računi izlaze 550, plus-minus 20 evra. I to je normalna cifra koju mogu da plate skoro svi koji rade normalno u ovoj zemlji.

U stanu živi dvoje odraslih i troje dece što je maksimum. Gazde su divne, viđamo se svakog početka meseca i to moram ja da ih jurim za kiriju, a ne oni mene. Eto toliko su dobri. Tako da dečko, gazda, budi čovek, budi normalan sa svojim narodom i vratiće ti se dobro”, napisao je jedan Dragan, vidno revoltiran na postavljeni oglas.

Izvor: Telegraf Biznis

Izdao svoj stan i živi u ulazu BG zgrade, pod dejstvom opijata teroriše očajni komšiluk (FOTO, VIDEO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
84 Shares
Share via
Copy link