Novi Sad

Vučićev bes zbog toga što nisu uzeli 100% mesnih zajednica stigao i Futožane

vucic-pink

Za izbore za mesne zajednice koji su održani proteklog vikenda gotovo niko ne bi ni znao da se u čitavu priču, veoma srčano, nije upleo i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ispoljavajući ponašanje prosečnog dvanaestogodišnjaka, predsednik Srbije dokačio je i Udruženje građana “Futoška inicijativa” i to na nacionalnoj frekvenciji.

Kao što to obično biva, svi oni koji su protiv ili imaju nešto da kažu su izdajnici, kriminalci, đilasovci.

Udruženje “Futoška inicijativa” demantuje navode koje je izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući izbore za savet mesne zajednice u Futogu.

Takođe, iz udruženja pozivaju nadležne da “po službenoj dužnosti preduzmu pravne radnje protiv predsednika Republike”.

Kako navode, Vučić je u ponedeljak, gostujući na televiziji Pink, između ostalog, izjavio da se iza ovog futoškog udruženja krije opozicija.

– Gde ste imali kandidate onog kriminalca Bore Novakovića, a koji nije smeo da se potpiše kao Jeremić, Đilas, Tepić i tako dalje, jer za njih ni majka rođena neće da glasa, nego su to potpisali kao Futoška inicijativa – rekao je Vučić.

U Udruženju su ovu izjavu okarakterisali kao “grubo iznošenje neistine i obmanjivanja javnosti” i ističu da je Futoška inicijativa nezavisna lokalna organizacija koja se godinama bori u svojoj zajednici i koja je dobro poznata po svojim zalaganjima i aktivnostima, piše 021.

“Uslovi u kojima su sprovođeni izbori su, blago rečeno, bili nedemokratski. I pored toga, kandidati Futoške inicijative su osvojili blizu 30 odsto glasova. Ponosni smo na rezultate koje smo postigli sa ukupnom investicijom od 16.200 dinara sa uračunatim PDV-om i volonterskim radom nekolicine ljudi – kažu u ovom Udruženju.

Oni navode da osuđuju uvrede koje predsednik olako i neargumentovano iznosi na račun svojih političkih oponenata, ističući da je “njegov vokabular apsolutno neprihvatljiv i neadekvatan funkciji koju obavlja, te je, na taj način, devalvira i unižava”.

Udruženje “Futoška inicijativa” osnovano je 1. decembra 2018. godine sa ciljem unapređenja života I rada stanovnika Futoga. Kako navode, u pitanju je nezavisna grupa građana.

Šefe, a da poništimo mi ove novosadske izbore samo gde su pobedile komšije?

3.3K Shares
3.3K Shares
Share via
Copy link