Magazin

Vesna i Mišo su zbog psa izbačeni iz stana, mesec dana ulica je njihov dom

Bračni par iz Velike Gorice koji ima probleme sa sluhom ne želi da se odrekne svog psa i traže pristojan smeštaj za sebe i svog ljubimca kojeg vole kao da im je dete

– Morate napolje, ne možete više da ostanete ovde jer imate psa – bile su poslednje reči za bračni par iz Velike Gorice koji je potom, zajedno s dve godine starim mešancem Rokijem, završio na ulici.

Od tada je prošlo gotovo mesec i po dana, a oni su i dalje bez krova nad glavom, piše Večernji.hr.

Zahvaljujući sugrađanki Mariji, njihova teška situacija postala je viralna.

– Vesna i Mišo imaju poteškoće sa sluhom, a gospodin je i invalid – objašnjava Marija i dodaje da su zbog teške finansijske situacije spremni da plaćaju stan 1.500 kuna mesečno, s uključenim režijama.

Naime, oboje su korisnici socijalne pomoći i nemaju dece. Vesna je odrasla u domu za nezbrinutu decu i nema porodicu, a Mišo sa svojima nije u kontaktu.

– Sada spavaju u nekoj napuštenoj kući koja više izgleda kao ruševina – govori Marija koja već neko vreme pokušava da pronađe smeštaj za ove ljude, a za pomoć se obratila i nadležnom Centru za socijalni rad.

– Rekli su mi da ih mogu smestiti u prihvatilište za beskućnike u Velikoj Kosnici, ali psi tamo nisu dobrodošli tako da to nije opcija – ističe Marija, koja je pozvala sve ljude dobre volje koji bi da iznajme kuću ovom paru da joj se jave.

Fudbaler Rade Dugalić pomogao majci i ćerki iz Novog Sada koje je stanodavac izbacio na ulicu

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

88 Shares
Share via
Copy link