Srbija Vesti

Fenomenalna Ivana Španović 7. put doletela do trona Evrope (VIDEO)

spanovic
Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Srpska atletičarka Ivana Vuleta postala je prvakinja Evrope u skoku udalj na kontinentalnom šampionatu u Minhenu.

Vuleta je delovala zaista dominantno i činilo se da medalja bilo kog sjaja ne može od starta da dođe u pitanje, dok je Milica Gardašević, druga srpska finalistkinja, bila lošije sreće i završila je na sedmom mestu.

Ivana je već u prvoj seriji skočila preko sedam metara i napravila rekord sezone. Po izrazu lica joj se videla rešenost i fokus.

Zato ne čudi što je rezultat posle ove serije pokazao sedam metara i šest centimetara, dok je njen trener Goran Obradović skakao od sreće.

Druga serija joj je bila nešto slabija 6,98 metara, ali opet jača od većine ostalih rivalki, dok do pete serije nije imala ispravan skok.

Glavna joj je konkurentkinja bila Nemica Malaika Mihambo koja je u drugoj seriji skočila 7,03 posle slabih 6,71 metara u prvoj seriji. Mihambo je do kraja ostala ispod tih zlatnih 7,06, pa je uzela srebro.

Bronza je pripala Britanki Džazmin Sojers, koja je u samom finišu preskočila 6,80 metara.

Milica Gardašević je u prvoj seriji pogrešila, a onda je skočila 6,52 metra, što je nije svrstavalo u konkurenciju za medalje.

U petoj seriji je imala možda centimetar prestupa u momentu kada je mogla da napadne bronzu jer je skočila preko 6,76 koliko je u tom momentu imala Ukrajinka Marina Bek Romančuk.

Bek Romačuk je plakala zbog dobrog skoka iz poslednje serije, dok je Ivana zaplakala od sreće posle sedme zlatne medalje.

Jednu sa Evropskih šampionata ima i iz 2016. godine, čime je pokazala da joj na “starom kontinentu” nema ravne i da je rezultat sa Svetskog prvenstva iz Oregona bio neprijatni izuzetak.

Ivana je pokradena na svetskom prvenstvu, snimljen kontroverzan momenat skoka (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

452 Shares
452 Shares
Share via
Copy link