Koronavirus Magazin

Poslaću karabinjere sa bacačima plamena – Italijanski gradonačelnici “poludeli” na građane (VIDEO)

Gradonacelnici Italija

Italijanski gradonačelnici su potpuno izgubili strpljenje jer stanovnici ne shvataju ozbiljno parolu “Ostani kod kuće”. Oni su se svojim građanima obratili putem društvenih mreža, a videi su za vrlo kratko vreme postali viralni.

Vinćenco De Luka, gradonačelnik regije Kampanje čiji je glavni grad Napulj, pokazao je najveći stepen pasivne agresije, kada je vrlo odmereno, mirno i sa velikom kontrolom u pokretima i glasu rekao – Čuo sam da neki planiraju da organizuju maturske proslave. Poslaćemo Karabinjere sa bacačima plamena. – rekao je de Luka.

Mnogo temperametniji bio je njegov kolega Masimilioano Preskudi, gradonačelnik Gulada Tadina. Njega su najviše iznervirali građani koji šetaju svoje ljubimce.

– Gde idete vi sa psima? Vi i vaši psi, kao da svi imaju upalu prostate. – rekao je Preskudi.

Još jedan gradočelnik je besneo u svom video obraćanju – Uhvatiću vas sutra. Ne sledeće godine. Sutra. – rekao je ljuti gradonačelnik.

– Ja sam gradonačelnik, nećete šetati mojim gradom. Mogu bukvalno da vam zabranim da izlazite iz vaših domova. I to ću da uradim. – delovao je vrlo odlučno do samog kraja rečenica, koju je završio rečenicom “ako ne izlazite u slučaju nužde”.

– Kako da vam “nacrtam” da treba da ostanete kod kuće? Ja sam gradonačelnik i nateraću vas da poštujete odluku. – vikao je još jedan prvi čovek italijanskog grada, dok je obalizao glavna šetališta.

Možda najtemperamentniji od svih bio je gradonačelnik Lucere Antonio Tutolo, koga je najviše uznemirio odlazak u frizerske salone.

– Čemu *ebeni frizerski saloni? Ko će da te vidi, *ebo te? – vikao je Tutolo.

Pogledajte viralnu kompilaciju obraćanja ljutitih italijanskih gradonačelnika:

Pismo iz Italije: Ješćete mnogo, ugojićete se, pevaćete na balkonima i smejaćete se

 

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

34 Shares
Share via
Copy link