Koronavirus Magazin

Poslaću karabinjere sa bacačima plamena – Italijanski gradonačelnici „poludeli“ na građane (VIDEO)

Italijanski gradonačelnici su potpuno izgubili strpljenje jer stanovnici ne shvataju ozbiljno parolu „Ostani kod kuće“. Oni su se svojim građanima obratili putem društvenih mreža, a videi su za vrlo kratko vreme postali viralni.

Vinćenco De Luka, gradonačelnik regije Kampanje čiji je glavni grad Napulj, pokazao je najveći stepen pasivne agresije, kada je vrlo odmereno, mirno i sa velikom kontrolom u pokretima i glasu rekao – Čuo sam da neki planiraju da organizuju maturske proslave. Poslaćemo Karabinjere sa bacačima plamena. – rekao je de Luka.

Mnogo temperametniji bio je njegov kolega Masimilioano Preskudi, gradonačelnik Gulada Tadina. Njega su najviše iznervirali građani koji šetaju svoje ljubimce.

– Gde idete vi sa psima? Vi i vaši psi, kao da svi imaju upalu prostate. – rekao je Preskudi.

Još jedan gradočelnik je besneo u svom video obraćanju – Uhvatiću vas sutra. Ne sledeće godine. Sutra. – rekao je ljuti gradonačelnik.

– Ja sam gradonačelnik, nećete šetati mojim gradom. Mogu bukvalno da vam zabranim da izlazite iz vaših domova. I to ću da uradim. – delovao je vrlo odlučno do samog kraja rečenica, koju je završio rečenicom „ako ne izlazite u slučaju nužde“.

– Kako da vam „nacrtam“ da treba da ostanete kod kuće? Ja sam gradonačelnik i nateraću vas da poštujete odluku. – vikao je još jedan prvi čovek italijanskog grada, dok je obalizao glavna šetališta.

Možda najtemperamentniji od svih bio je gradonačelnik Lucere Antonio Tutolo, koga je najviše uznemirio odlazak u frizerske salone.

– Čemu *ebeni frizerski saloni? Ko će da te vidi, *ebo te? – vikao je Tutolo.

Pogledajte viralnu kompilaciju obraćanja ljutitih italijanskih gradonačelnika:

Pismo iz Italije: Ješćete mnogo, ugojićete se, pevaćete na balkonima i smejaćete se

 

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

427 Shares
427 Shares
Share via
Copy link