Magazin Svet

Beskućnik (63) ogrebao loz i osvojio 240.000 €, zbog familije umalo ostao bez dobitka

beskućnik italija
Foto: Printscreen

Beskućnik iz Italije, Ticijanu Pelonari (63), koji je nakon godina rada u jednoj fabrici u Peskari, usled nesnađenosti završio na ulici, osvojio je pozamašnu svotu evra nakon što je ogrebao dobitni loz.

Umalo da ostane bez dobitka

Bilo je leto 2020. kada je ogrebao srećku i kada se sve oduzme, osvojio je 240.000 evra. Međutim, radost nije dugo trajala: u februaru sledeće godine imovina mu je zamrznuta zbog žalbe rođaka. Advokat Marko Polita, dugogodišnji prijatelj, preuzeo je brigu o slučaju i uložio žalbu na preispitivanje.

Opoziv zaplene i vraćanje sume

Državno tužilaštvo je 13. marta ukinulo zaplenu iz predostrožnosti i naložilo vraćanje iznosa Ticijanu, nakon što je pregledalo svu predočenu dokumentaciju. Među Ticijanovim troškovima nakon pobede su plaćanje 60 hiljada evra poreza, 5 hiljada dugova i kazni nastalih u periodu siromaštva i donacija Karitasu, piše „Il Gazetino“.

Novi život i zahvalnost Karitasu

Ticijanu je sada srećan što je rešio svoje probleme i nikada se neće vratiti na semafor, kako je rekao za medije. Iako je u stanju da upravlja imovinom, prošlog utorka je dogovorio imenovanje advokata koji će njome upravljati, koji će mu isplaćivati određenu mesečnu sumu. Ticijanu će ostati sa svojom majkom, i kako je rekao, nastaviće da pomaže Karitasu na pomoći koju su mu pružali u teškim vremenima kada je živeo i radio na ulici.

Izvor: Blic.rs

Mikan igrao loto 35 godina i konačno mu se posrećilo, dobio džip od 50.000 € (VIDEO)

Share via
Copy link