Svet Vesti

Pepa Prase upoznao novu drugaricu koja ima 2 mame i žestoko naljutio roditelje

pepa prase
Foto: Printscreen Channel 5

Tvorci jedne od, među decom, najgledanijih crtanih serija „Pepa prase“ napravili su presedan prikazavši u jednoj od epizoda istopolni par, prvi put za 18 godina emitovanja, prenosi Telegraf.

Kako izgleda skakanje po blatnjavim baricama, priprema špageta, okretanje palačinaka u vazduhu neke su od svakodnevnih aktivnosti po kojima je ta simpatična groktava porodica postala popularna među najmlađima.

Poslednja epizoda im, na iznenađenje mnogih, pruža mogućnost da saznaju kako izgleda život polarnog medvedića sa istopolnim roditeljima.

U epizodi „Porodica“ Pepa Prase upoznaje se sa novom drugaricom Peni i njenim dvema majkama. Dok crta portret svoje porodice, polarna medvedica objašnjava: „Živim sa mamom i drugom mamom. Jedna mama je doktor, a druga kuva špagete“.

Pre dve godine u Americi je pokrenuta onlajn peticija kojom se zahteva da se u tu seriju uvedu „likovi iz istopolnih porodica“, pri čemu ju je potpisalo skoro 24.000 ljudi.

– Deca koja gledaju Pepu Prase su u godinama kada sve upijaju. Isključivanjem istopolnih porodica iz omiljenog crtaća ih uči da su samo samohrane porodice ili porodice sa roditeljima različitog pola normalne – navode autori peticije.

Ta epizoda je, međutim, pokrenula debatu i naišla na oštre kritike javnosti i roditelja. Mnogo je onih koji su rekli da će zabraniti svom detetu da gleda naredne epizode.

– Lezbijke u Pepa Prasetu! Zar dečji program ne može jednostavno da bude za decu? – glasio je jedan komentar.

– Ovo je dokaz koliko je gej lobi jak! Neću da mi truju decu. Od danas, mojoj deci je zabranjen ovaj crtani – navedeno je u drugom.

Ima i onih otvorenijeg uma:

– Ko bi rekao? Moja deca su pogledala epizodu sa istpolonim parom i svet se nije srušio – napisala je jedna žena.

Izvor: Telegraf.rs

Neverovatan slučaj zavisnosti 2-godišnjeg deteta koje je 7 sati gledalo Pepu praseta

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

57 Shares
Share via
Copy link