Magazin

Čovek koji je spustio zastavu Velike Albanije u Beogradu: Kajem se samo zbog jedne stvari

Albanac Ismael Morina napravio je veliki skandal kada se u oktobru 2014. godine, popeo na crkvu kraj Partizanovog stadiona i sa njenog krova upravljao dronom koji je nosio zastavu fašističke “Velike Albanije”.

Upravljajući dronom, on je zastavu postavio iznad terena, gde je “skinuo” srpski fudbaler Stefan Mitrović.

srbija-albanija

Morina je posle toga proveo određene vreme u zatvoru, davao je intervjue, a šta sada misli o tome otkrio je autoru knjige “1312: Among the Ultras”, čije je delove preneo “Nedeljnik“.

– Kažu da sam uvredio njihovu zastavu. Njihovu veru. Nisam. Samo sam pokazao istoriju. Naše zastave – rekao je Ismail Morina autoru knjige “1312: Among the Ultras”.

On je priznao da se kaje samo zbog jedne stvari.

– … Zbog jedne jedine stvari, što sam se popeo na crkvu – rekao je on autoru.

– Ako su se Srbi vernici uvredili zbog toga, žao mi je – poručio je Morina.

Montagijeva knjiga “1312: Among the Ultras” priča je samo delimično o fudbalu i navijačima, a neki od sagovornika otvoreno priznaju da ih igra više ne zanima, da ne znaju ni fudbalere, zato su tu politika, revolucije, kriminal.

– Sreo sam Morinu ponovo prošle godine. Pričao je srpsko-hrvatski i naučio ćirilicu. Bio je pomirljiv i činilo se da ne želi da se vraća na ono što je bilo 2014. Postao je poznat, ali će se uvek osvrtati preko ramena – ispričao je Montagi.

Zajednički dani u ciglani: Srbi i Albanci rade u miru i slozi

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
41 Shares
Share via
Copy link