Film

Ćerka Voje Brajovića o „Tomi“: Film je trebalo da bude o kafanskom pevaču Peri Periću

iskra-brajovic
Instagram /iskrabrajovic

Do sada je bilo brojnih reakcija na film „Toma“ Dragana Bjelogrlića. Bioskopska publika je većim delom oduševljena delom, nešto slabije oni koji su gledali piratsku verziju.

Čini se da su najviše negodovali oni koji su na neki način bilo difektno upućeni u život velikog pevača novokomponovane muzike. Njihova glavna zamerka je što biografski film o Tomi Zdravkoviću, zapravo, nije biografski, nego je popunjen improvizacijama.

Pored direktnih učesnika, zanimljivo je bilo čuti i mišljenje glumaca. Jedna od onih koji nisu štedeli ostvarenje je glumica Iskra Brajović, ćerka glumca Vojislava Voje Brajovića.

– Film je trebalo da bude o kafanskom pevaču Peri Periću, tj imaginarnom liku iz tog vremena, i da se napiše “posvećeno Tomi Z” – napisala je Iskra na Facebooku.

Kako je objasnila, da je to bio film posvećen anonimusu, tada niko ne bi imao ništa da kaže loše o ostvarenju.

– Ovako je početna koncepcija loša, jer ako biografski film nosi čovek koji u senzibilitetu nema ništa ni nalik čoveku kog igra, (ne sporim talenat Milana Marića, ali ni mi glumci ne možemo svi igrati sve) i koji za plot nema uporište u realnom, (izmišljene romanse, izmišljene posvete, izmišljeni likovi menadžera i koga sve ne) onda ne bi smeo da se zove po istinitom čoveku koga mnogi još živo pamte – napisala je ona.

Iskra Brajović je nedavno, posle prozivki da glumci koji su ostali bez posla u doba korone treba da okopavaju krompir, ovako regovala:

– Mi nemamo posao, a školovani smo. Mnogi komentarišu kako treba da idemo i kopamo krompire! Nijedan posao nije sramota, ali znate šta, ja sam završila i fakultet i master i zaslužila sam, kao i mnoge moje kolege da zaradim sebi za najosnovnije stvari – rekla je glumica.

Iskra je tokom izolacije otkrila talenat od kojeg zarađuje. Ona oslikava unikatne postere po narudžbi i želji.

– Crtam ljudima po narudžbini na majicama, cegerima, posterima, gde god – kaže ona.

Ilustracije štampa pod svojim brendom ISKRART, a 10 odsto od prihoda ide napuštenim životinjama.

Toma Zdravković celu 3. smenu rudara gostio u kafani dva dana i dve noći

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Ako neko snimi film, onda neka kritikuje tudji rad, samo tada je kompetentan da daje komenatare ovog tipa. Mnogi ljudi koji ovako kritikuju i blate neciji umetnicki rad nisu ni da ciste cipele Bjelogrliću. Tako da samo napred Bjelogrliću sivi tiću, mogu da ti se poklone kad te vide! Iskra, snimi film pa onda reci koju rec za tudji.

  • Potpuno je u pravu. To je isto radio i u Senkama, stvarne ličnosti koje su postojale i gomila fikcija. To se ne radi. Do sada je važilo da je pesma Za Ljiljanu posvećena Ljiljani Blagojević, a sada nepostojećoj ženi nepostojećeg doktora.

    • Da li ste culi za umetnicku slobodu? Da li znate razliku izmedju dokumentarnog i igranog filma?
      Ili ste i Vi neki ozbiljan reziser pa dajete sud??

3.1K Shares
3.1K Shares
Share via
Copy link