Magazin Srbija

Rudarski inspektor u autu “Rio Tinta” stigao u Gornje Nedeljice

gornje-nedeljice
Foto: Nova.rs

U selo Gornje Nedeljice ovoga jutra pristigao je jedan opštinski rudarski inspektor. Na sastanku meštana i lokalne samouprave, ova poseta je ranije i bila obećana.

Marijana Petković ispred udruženja “Ne damo Jadar” kaže da je inspektor viđen u automobilu kompanije “Rio Sava” i da je neverovatno da je na teren upućen samo jedan inspektor – iako se radi o 528 bušotina.

– Od posete inspektora ne očekujemo ništa, jer se ranije dešavalo da izađu na teren, a onda izveštaj bude drugačiji od pravog stanja – navela je Petkovićeva u izjavi za Nova.rs.

Podsetimo, Vlada Srbije je 20. januara ukinula sve dozvole koje su date “Rio Tintu”, a premijerka je u više navrata govorila da je na projekat “Jadar” stavljena tačka.

Meštani Gornjih Nedeljica kod Loznice strahuju da kompanija Rio Sava, odnosno Rio Tinto, planira da nastavi dalje priču o projektu „Jadar“ u tom kraju nakon što su, kako tvrde, tri parcele nedavno prešle u vlasništvo te kompanije.

Oni su primetili promenu na sajtu e-Katastra i tamo videli da je „Rio Tinto“ preuzeo vlasništvo nad još tri parcele od 27. januara ove godine.

Izvor: Nova.rs

Premijerka obmanula čitavu Srbiju; Rio Tinto ne ide iz Srbije, uknjižio 2 nove parcele

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
174 Shares
174 Shares
Share via
Copy link