Magazin

Stotine Beograđana dočekalo gurua na motoru iz Indije, on se slikao sa Jelenom Đoković

guru-jelena
Foto: Instagram/@jelenadjokovicndf

Srce našeg glavnog  grada juče je bilo zakrčeno, jer se poznati indijski guru Sadhguru na motoru zadržao par sati i u Beogradu. Stotine Beograđana je došlo da pozdravi gurua, a Jelena Đoković se slikala sa njim.

Naime, Sadhguru, ili Jaggi Vasudev, krenuo je 21. marta na 30.000 kilometara dugo putovanje kroz Evropu i Bliski istok u pokušaju da „spasi tlo“, upoznajući slavne ličnosti, ekologe i uticajne ljude u desetinama zemalja na tom putu.

Krenuo je iz Londona, a završnica puta biće u južnoj Indiji, gde Fondacija Iša već sprovodi projekat velikih razmera „Kaveri zove‟, a naravno da je među svim poznatim ličnostima bila i Jelena Đoković.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Ispod njihove zajedničke fotografije napisala je: Danas je kroz Beograd prošao Sadhguru i pričao o bitnosti očuvanja zemljišta jer postaje sve više osiromašeno. Naše voće, povrće i žitarice koje uzgajamo i jedemo nemaju više istu nutritivnu vrednost kao nekada… danas nam treba 8 pomorandži da zamene onu jednu sočnu od pre samo 10 godina.

Zbog toga nas poziva da mu se pridružimo u njegovoj kampanji podizanja svesti o bitnosti očuvanja zemljišta i naravno, poziva nas da promenimo navike zarad našeg zdravlja, a i zdravlja naše dece i planete. Ja sam se rado odazvala pozivu i sa velikom zahvalnošću ga ispratila dalje… ima jos 75 dana vožnje motorom da stigne do Indije.

Duhovni svet njoj nije stran i poznato je svima da ona praktikuje meditaciju već godinama unazad.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Kad god je u prilici da upozna nekog iz ovog sveta, kao što je i Mohanđi dolazio već nekoliko puta, Jelena često bude u društvu tih ljudi.

Tako je ona pre par godina na svom sajtu napisala i tekst ‘Zašto je meditacija dobra za zdravlje’ u kom piše i: Rekla bih da je moje interesovanje kako da „preživim“ počelo kada sam se sa 18 godina odselila od roditelja u stranu zemlju i postala studentkinja. Imala sam mnogo stvari s kojima treba da se pozabavim i po prvi put sam morala da preuzmem punu odgovornost za ishod.

Sve te novine donele su mi veliki pritisak i stres.

Ponekad sam se osećala preopterećeno što je mnogo uticalo na moje rezultate i otvorenost za nova iskustva, učenje i prijateljstva. Anksioznost i stres nisu šala. Stalno sam razmišljala šta bih mogao da uradim da se izborim sa tim, jer neće nekim čudom nestati preko noći.

Tako da nam nije ni čudno da se Jelena odazvala pozivu za upoznavanje, a ono što ostaje i dalje nepoznato – o čemu li su pričali?

Izvor: zadovoljna.rs

Jelena Đoković u posebnom izdanju, mreže gore od komentara

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
237 Shares
237 Shares
Share via
Copy link